وزیر میراث فرهنگی در دیدار با نمایندگان:

بودجه این وزارتخانه را اصلاح كنید

بودجه این وزارتخانه را اصلاح كنید

به گزارش لذت سفر وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در دیدار با برخی نمایندگان مجلس یازدهم، با ابراز نارضایتی از بودجه این وزارتخانه كه كفاف حفاظت، مرمت و نگهداری از میراث فرهنگی و هزینه تبلیغات گردشگری را نمی دهد، درخواست كرد: بودجه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ریشه ای اصلاح گردد.


به گزارش لذت سفر به نقل از روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، علی اصغر مونسان در دیدار با مجمع نمایندگان منتخب مردم استان گلستان در مجلس یازدهم شورای اسلامی، اظهار داشت: از نظر بودجه ای عقب هستیم، باتوجه به این كه سه حوزه تخصصی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی داریم اما همچنان بودجه این وزارتخانه كم است. با تلاش هایی كه كردیم نرخ رشد بودجه ما نسبت به گذشته ۳۰ درصد شد. بودجه ما نسبت به وزارت ورزش و جوانان نصف است، متأسفانه بودجه باید از ریشه درست شود.
او تصریح كرد: این وزارتخانه چندبخشی است، كارهای عمرانی در حوزه میراث فرهنگی انجام می دهد. هم اكنون ۲۵۰۰ پروژه مرمتی در حال اجرا داریم. اشتغال زایی آن بالاتر از وزارت راه و مسكن و شهرسازی است، برای اینكه همه كارهای ما یدی و دستی است، درنتیجه نرخ اشتغال آن بالاست. در حقیقت میراث فرهنگی ماهیت فرهنگی و عمرانی دارد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اضافه كرد: همه نمایندگان مجلس دهم شورای اسلامی در نشست های خود موضوعات میراث فرهنگی و صنایع دستی را پیگیری می كنند، اما یك عقب ماندگی تاریخی داریم. در گذشته سازمان بودیم اما با تدبیر خوب نمایندگان مجلس به وزارتخانه تبدیل شدیم و این یك اقدام مثبت بود برای اینكه رأی گیری ها درباره موضوعات در هیئت وزیران انجام می شود. با انجام این كار حق پیگیری مطالبات در دولت بالا رفته و تعاملات بین دستگاهی بیشتر شده است.

فقط ۷ میلیون تومان به هر سایت تاریخی می رسد
او اظهار داشت: میزان اعتبارات در حوزه میراث فرهنگی حدود ۲۴۰۰ میلیارد ریال است، درحالی كه در سال ۹۶ اعتبار ما در این بخش ۱۳۰۰ میلیارد ریال بود. باتوجه به این كه ۲۴ اثر ثبت جهانی و ۳۴ هزار اثر ثبت ملی شده داریم، به ازای هر سایت تاریخی چند ۱۰ هكتاری تنها ۷۰ میلیون ریال (هفت میلیون تومان) اختصاص پیدا می كند، چگونه می توان با این مبلغ كم مرمت كرد باتوجه به این كه هزینه های آن بالاست؟
او خطاب به این جمع از نمایندگان مجلس یازدهم، اظهار نمود: در شرایط سختی قرار داریم، با وجود تحریم ها، سعی كردیم تا تمامی مسائلی را كه وجود داشت مدیریت نماییم و به سمت جلو پیش برویم. همین طور با حضور شما در مجلس یازدهم با تدابیر مناسب و قانون های خوبی كه به تصویب می رسانید شاهد پیشبرد امور اجرایی كشور باشیم.
مونسان سپس درباره مزیت رشد اقتصادی و اشتغال زایی بومگردی ها، صنایع دستی و گردشگری سخن گفت و اضافه كرد: بنا بر آمارهایی كه در كشور موجود است، ۵۱ درصد اشتغال كشور در اختیار بخش خدمات بوده بطوریكه ۳۷ درصد بخش خدمات به ما اختصاص دارد، به این منظور از نظر ایجاد اشتغال این وزارتخانه بسیار اهمیت دارد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: در دو سال قبل تعداد بوم گردی های كشور از ۴۰۰ واحد به بیش از دوهزار واحد بالا رفته است. كمترین توقع و فشار را به دولت دارند، این مساله باعث شده تا علاوه بر درآمدزایی، جلو مهاجرت از روستاها به شهرها گرفته شود.
او اظهار داشت: از نمایندگان تقاضا دارم از حوزه های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در مجلس حمایت كنند و به آن اهمیت دهند برای اینكه اشتغال زایی بالایی دارد.
مونسان اضافه كرد: هم اكنون ۲۴۵۰ پروژه در حوزه گردشگری و ۵۹۰ هتل در سطح كشور در دست اجرا است كه تعداد كمی از این پروژه ها به زیرساخت های گردشگری اختصاص دارد و ما از آنها پشتیبانی می نماییم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بیان كرد: یكی از اشكالات ما در گذشته كمبود زیرساخت ها بود كه خوشبختانه به رفع این مشكل كمك كردیم، در سال ۹۸ بوتیك هتل را راه اندازی كردیم و در حال واگذاری كاروانسراها به بخش خصوصی برای تبدیل شدن به هتل كاروانسرا هستیم.
این عضو هایت دولت اظهار داشت: پیش بینی می نماییم امسال ۵۰۰ پروژه به بهره برداری برسد، با بودجه اندكی كه داشتیم نمی توانستیم كاری انجام دهیم، به این منظور سعی كردیم تا از روش های مختلف آنرا جبران نماییم. در حوزه میراث فرهنگی حق بهره برداری از اماكن تاریخی را در چارچوب ماده ۲۷ قانون بودجه و ماده ۸۸ به بخش خصوصی برای جبران كمبود مراكز اقامتی خصوصاً در نقاط محروم دادیم تا از منابع خود مردم برای سرمایه گذاری استفاده گردد.
او اظهار نمود: انجام این كار چند مزیت داشت؛ اشتغال زایی شد و خود مردم با استانداردهای ما زیر نظر معاونت میراث فرهنگی آثار تاریخی واگذارشده را مرمت كردند و با كاربری ای كه توسط وزارتخانه تعیین شده بود از آن بهره برداری كردند.
او تصریح كرد: صندوق توسعه ملی وام هایی كه می دهد به شكل ارزی است. ما تنها بخشی هستیم كه می توانیم از محل این صندوق تسهیلات ریالی بنابر قانون برداشت نماییم، این حمایت سبب رشد در بخش گردشگری خصوصاً برای اجرای این پروژه ها شده است.

به تبلیغات بودجه نمی دهند
مونسان با اشاره به نقش مهم تبلیغات در افزایش تعداد گردشگری خارجی اظهار داشت: متأسفانه بودجه ای برای تبلیغات در نظر نمی گیرند، درحالی كه تمام دنیا به این مساله توجه ویژه ای دارد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اضافه كرد: به شكل هوشمندانه ترم های گردشگری كشور را اضافه كردیم، بطوریكه اكو توریسم، كویرنوردی و جنگل نوردی را به سمت جلو پیش بردیم. با تفاهم نامه ای كه با وزارت نیرو امضا كردیم قرار شد در اطراف منابع آبی برای نخستین بار وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بتواند تأسیسات گردشگری ایجاد كند، بدون انتقال مالكیت آن و تنها حق بهره برداری زمین در اختیار سرمایه گذار قرار بگیرد.
او با اشاره به ظرفیت های خوب استان گلستان در حوزه گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: باید سرمایه گذاران را به راه اندازی بوم گردی و بوتیك هتل در این استان تشویق نماییم تا اشتغال زایی ایجاد شود. همین طور تورهای اكوتوریسم در سطح استان گلستان به راه افتاده است. همه تلاش خودرا برای رونق صنعت گردشگری در استان انجام می دهیم.
مونسان افزود: گلستان نیاز دارد زیرساخت های سطح بالای آن تقویت بشود، اگر بتوانیم سرمایه گذاری را به سمت ساخت هتل های چهار و پنج ستاره ببریم تعداد گردشگران افزایش می یابد.
محمد خیاطیان ـ معاون توسعه مدیریت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ نیز اظهار داشت: بارقه های امید در حوزه میراث فرهنگی وجود دارد. حوزه گردشگری در استان گلستان بكر است و با كمك شما تلاش می نماییم تا از این استان پرظرفیت و محروم حمایت های لازم و كافی را انجام دهیم.

نمایندگان گلستان چه گفتند؟
جواد واحدی ـ مدیركل دفتر امور مجلس ـ اظهار داشت: استان گلستان باتوجه به ظرفیتی كه دارد، موردتوجه نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار دارد. دكتر مونسان توجه ویژه ای به استان های شمالی دارند و ظرفیت های زیادی در این استانها ایجاد كردند، بطور یقین نمایندگان منتخب مردم در مجلس شورای اسلامی در آینده در كمیسیون های مختلف ظرفیت را برای رشد استان فراهم می كنند.
رحمت الله نوروزی ـ نماینده منتخب مردم علی آباد كتول در مجلس یازدهم شورای اسلامی ـ هم اظهار داشت: اقتصاد استان مازندران و گلستان بر اساس كشاورزی بود. استان مازندران به سبب مواهب خدادادی همچون كوه و دریا وضع مطلوبی در حوزه گردشگری دارد اما در استان گلستان سهم كشاورزی ۱۴ درصد، صنعت ۳۰ درصد و سهم گردشگری از تولید ناخالص ملی با وجود امكاناتی كه دارد نیم درصد است.
او افزود: نیاز به پایدار بودن اعتبارات در استان داریم. باتوجه به ظرفیت هایی كه در حوزه تاریخی، گردشگری، فرهنگی و قومیت ها در گلستان موجود دارد، اشتغال مناسبی نداریم حتی در خیلی از موارد با محرومیت روبه رو هستیم.
نوروزی اظهار نمود: تامین تسهیلات با كارمزد و سود كم تر باید در مجموعه دولت، وزارتخانه و فراكسیون گردشگری موردتوجه قرار بگیرد. فراكسیون شمال را با حضور سه استان گلستان، گیلان و مازندران در آینده باقوت تشكیل می دهیم تا بازوی وزارتخانه شود. برای تكمیل زیرساخت ها مشكل داریم و برای ثبت جهانی دیوار گرگان و تكمیل موزه بزرگ استان نیز اعتبار نیاز داریم. همین طور انتظار داریم فرش تركمن ثبت جهانی بشود.


غلامرضا منتظری ـ نماینده منتخب مردم گرگان و آق قلا در مجلس یازدهم شورای اسلامی ـ افزود: ۱۳ اقلیم جغرافیایی در جهان داریم بطوریكه استان گلستان هشت اقلیم دارد و هر اقلیم جغرافیایی می تواند بستر تحول فرهنگی و میراثی قلمداد بشود. مزیت دوم آن تنوع قومیت در این استان است بطوریكه هر قومیت صنایع دستی خاص خودرا دارد، بدین سبب عدالت فرهنگی ایجاب می كند باوجود این تنوع، توجه سخت افزاری و نرم افزاری بیشتری به استان شود.
او پیشنهاد كرد: باتوجه به مرز مشتركی كه با تركمنستان داریم می توانیم به گردشگری سلامت خصوصاً كشورهای حوزه اوراسیا دقت نماییم. زیرساخت های پزشكی گلستان خوب است و باید دراین زمینه موردمطالعه قرار بگیرد.
منتظری اظهار نمود: اگر به دنبال برندسازی و معرفی ظرفیت های استان در حوزه صنایع دستی هستیم، برگزاری نمایشگاه های مشترك گلستان با كشورهای هم جوار فرصت خوبی دراین زمینه است. جزء معدود صنایعی است كه مواد اولیه آن داخلی است و نیازی به واردات نداریم پس در سال جهش تولید نیازمند حمایت هستیم.
غلامعلی كوهساری ـ نماینده منتخب مردم رامیان و آزادشهر در مجلس یازدهم شورای اسلامی ـ هم اظهار داشت: در استان گلستان جاذبه های تاریخی، مذهبی، گردشگری و فرهنگی بسیاری وجود دارد، باتوجه به این مواهب هتل های چهار و پنج ستاره، هتل آپارتمان، بوم گردی، میهمان پذیر و... كم داریم.
او درباره مؤلفه های جذب توریست در استان گلستان اظهار داشت: باتوجه به تنوع اقوام مختلف در این استان باید غذاهای سنتی این اقوام معرفی شود بطوریكه نقش مؤثری در جذب توریست دارد. همین طور از مؤلفه مهم دیگر گردشگری می توان به بازار خرید، سوغات و صنایع دستی اشاره نمود. هر قومیت در گلستان صنایع دستی خاص خودرا دارد.
كوهساری افزود: در بخش تور گردانی و آموزش باید در استان همكاری شود. آن چه در گردشگری گلستان مغفول مانده، گردشگری كشاورزی است. انتظار داریم این بخش بیشتر فعال شود. در حوزه اكوتوریسم هم باتوجه به سدها و آب بندهایی كه در راه جاده بین المللی وجود دارد مورد اهمیت قرار بگیرد.
نماینده منتخب مردم رامیان و آزادشهر در مجلس یازدهم شورای اسلامی بیان كرد: جهت راه اندازی موزه روستایی گلستان اقدامات اولیه انجام شده و امیدواریم هر چه زودتر به بهره برداری برسد. آمادگی داریم به این وزارتخانه كمك نماییم، نیاز داریم به این استان توجه گردد.
امان قلیج شادمهر ـ نماینده منتخب مردم گنبدكاووس در مجلس یازدهم شورای اسلامی ـ در ادامه اظهار داشت: استان گلستان خصوصاً گنبدكاووس غنای فرهنگی زیادی دارد و بیش از ۱۷ قوم با گویش و فرهنگ های مختلف در این شهرستان وجود دارد.
او تصریح كرد: شهرستان گنبدكاووس صنایع دستی و مفاخر فرهنگی زیادی دارد كه باید از تمام این ظرفیت ها بهره برد.
رضا آریان پور ـ نماینده منتخب مردم مینودشت و كلاله در مجلس یازدهم شورای اسلامی ـ هم اظهار نمود: حوزه شرق استان گلستان وسیع ترین حوزه استان است كه چهار شهرستان دارد و یك چهارم وسعت استان را تشكیل می دهد. تنوع قومیتی و مذهبی ظرفیتی است كه باید بر روی آن كار شود.
او اضافه كرد: میزان بیكاری در استان گلستان بسیار است، اگر صنعت وارد استان نشود كار وزارتخانه بیشتر می شود. جاذبه های گردشگری و آثار طبیعی بسیاری دارد بطوریكه مینودشت را می توان بعنوان شهر ملی ابریشم معرفی و بر روی آن كاركرد، همین طور روستای عزیزآباد را بعنوان روستای ملی ابریشم معرفی نمود.
آریان پور اظهار داشت: ابریشم و گسترش نوغان داری بعنوان ایجاد اشتغال در منطقه مهمست اما دستگاه های مختلف دراین زمینه جزیره ای عمل می كنند، همین موضوع سبب اجرایی نشدن آن شده است. انتظار داریم یك دبیرخانه دراین زمینه راه اندازی شود تا مدیران در سطوح استانی و ملی بتوانند تصمیم گیری كنند و سبب اشتغال زایی مردم منطقه شوند.
رمضان علی سنگدوینی ـ نماینده منتخب مردم گرگان و آق قلا در مجلس یازدهم شورای اسلامی ـ هم اظهار داشت: یكی از مزایای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی این است كه گردشگری را بعنوان صنعت تلقی می كند. این صنعت علاوه بر اینكه محیط را آلوده نمی كند به پاك بودن آن كمك می نماید.
وی افزود: شرایط خوبی در استان نداریم. دو مشكل بیكاری جوانان و معیشت خانواده برای مردم وجود دارد. ظرفیت خوبی در این استان وجود دارد اما هنوز نتوانسته ایم جاذبه برای توریست برای ماندن در استان ایجاد نماییم. ورودی استان گلستان پر از جنگل است.
سنگدوینی اظهار نمود: در جزیره آشوراده همه امكانات وجود دارد، حاضر هستیم به این وزارتخانه كمك نماییم تا در این استان گردشگری رونق پیدا كند و اشتغال زایی شود.




منبع:

1399/02/02
13:11:08
5.0 / 5
3738
تگهای خبر: آپارتمان , آثار تاریخی , آموزش , استاندارد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
EnjoyTrip.ir لذت سفر لذت سفر