آسیب دیدگان از كرونا به گوش باشند

پروسه رسیدگی به پرونده وام واحدهای گردشگری تسهیل می شود

پروسه رسیدگی به پرونده وام واحدهای گردشگری تسهیل می شود

به گزارش لذت سفر مسئول دبیرخانه كمیته پیشگیری و مقابله با كرونای وزارت میراث فرهنگی، از تسهیل پروسه رسیدگی به پرونده وام واحدهای گردشگری آگاهی داد و اظهار داشت: بر این اساس در اسرع وقت نسبت به مطالعه و ارتباط موضوعی محتوا، تأیید اطلاعات و ارسال پرونده های واصله از وزارت كار به بانكهای عامل در كوتاه ترین زمان ممكن انجام می شود.



ویروس منحوس کرونا یا همان کووید 19 با انتشار گسترده خود بخش قابل توجهی از مشاغل و کسب وکارها را در جهان تحت تاثیر قرار داد و ضرر مالی و افت چند درصدی گردشگری را بر اقتصادهای جهانی وارد کرد که گردشگری ایران نیز از این مسئله به صورتی به دور نماند و زیان و لطمه های را دید.

در ادامه ماندگاری این ویروس و و میهمان ناخوانده در بیشتر کشورهای جهان خصوصاً ایران، این ویروس منحوس و شیوع آن تمامی مشاغل مستقیم و غیرمستقیم با این صنعت را گرفتار چالش جدی کرد و تهدیداتی همچون بیکاری نیروی انسانی متخصص، ورشکستگی سرمایه گذاران، افت درآمد گردشگری و توقف پروژه های گردشگری را برای این صنعت تا آینده ای نامعلوم به ارمغان آورد.

در راستای حمایت و مساعدت به بخش ها و حوزه های مختلف زیر مجموعه صنعت گردشگری لطمه دیده از انتشار ویروس کرونا، دولت و دولتمردان کوشش های فراوانی را برای پشتیبانی از اقشار مختلف و خصوصاً مشاغل لطمه دیده انجام دادند که ارائه تسهیلات، ارائه وام و حمایت های همه جانبه همچون این موارد بشمار می رود که با جدیت همچنان در حال انجام و ادامه دارد.

کوتاه شدن پروسه ارائه تسهیلات وام

مسئول دبیرخانه کمیته پیشگیری و مقابله با کرونای وزارت میراث فرهنگی، از تسهیل پروسه رسیدگی به پرونده وام واحدهای گردشگری آگاهی داد و اظهار داشت: بر این اساس در اسرع وقت نسبت به مطالعه و ارتباط موضوعی محتوا، تأیید اطلاعات و ارسال پرونده های واصله از وزارت کار به بانکهای عامل در کوتاه ترین زمان ممکن انجام می شود.

سید محمدکاظم خلدی نسب، گفت: باتوجه به شیوه نامه اعطای تسهیلات وام دولت به کسب و کارهای لطمه دیده از بیماری کرونا ابلاغی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، کاربران در سطوح کشوری و استانی با دسترسی متعارف به سامانه کسب وکارهای لطمه دیده از کرونا و اعطای تسهیلات دولت در کارا از ۳۱ استان کشور با هدف بررسی درخواست های متقاضیان فوق برای دریافت تسهیلات حمایتی ناشی از بحران کرونا، تابحال ۲۶۵ کاربر در سطح کل کشور تعریف شده است.

وی اضافه کرد: بر این اساس پروسه پرونده های بارگذاری توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اسرع وقت نسبت به مطالعه و ارتباط موضوعی محتوا، تأیید اطلاعات و ارسال پرونده های واصله از وزارت کار به بانکهای عامل در کوتاه ترین زمان ممکن صورت گیرد.

او با اشاره به تاکید معاون گردشگری در خصوص شتاب دهی به پروسه اعطای تسهیلات به واحدهای لطمه دیده از شیوع ویروس کرونا اضافه کرد: در ارتباط ویدئوکنفرانس با مدیران کل و کاربران مذکور، روند بهینه سازی استفاده از سامانه جهت بررسی مشکلات فنی و تخصصی و ارائه راهکار و راهنمایی های لازم بوسیله نمایندگان حوزه فناوری و اطلاعات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بعنوان مسئولان سامانه کارا و نیز مرکز فن اوری اطلاعات، ارتباطات و تحول اداری وزارتخانه انجام شد.

شناسایی حدود ۷۲۰۰ بنگاه اقتصادی و دارای کد کارگاهی در حوزه گردشگری

خلدی نسب با اعلان اینکه طبق اعلام وزارت کار و بر طبق شیوه نامه ابلاغی، مهلت رسیدگی به پرونده متقاضیان ۳۱ خرداد ماه سالجاری تعیین شده بود، اشاره کرد: برمبنای فهرست ارسالی و پالایش شده توسط وزارت کار، هم اکنون حدود ۷۲۰۰ بنگاه های اقتصادی و دارای کد کارگاهی در حوزه گردشگری شناسایی شده است. بدیهی است تعداد مورد اشاره منوط به ثبت نام در سامانه کارا و ارسال تقاضاهای خود برای رسیدگی در زمره پرونده های قابل بررسی توسط حوزه گردشگری وزارتخانه و انعکاس به بانکهای عامل قلمداد خواهد شد و با برگزاری این جلسه ویدئوکنفرانس با تمامی استان های کشور، روند رسیدگی سرعت داده خوهد شد.

او اضافه کرد: بنگاه های اقتصادی و دارای کد کارگاهی شناسایی شده و ارائه از طرف وزارت کار در حوزه های صنایع دستی و میراث فرهنگی نیز تحت بررسی و رسیدگی هستند.

مسئول دبیرخانه کمیته پیشگیری و مقابله با کرونا ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، تاکید کرد: ارائه راهنمایی های فنی و کارشناسی در نشست مجازی مذکور سبب شد تا به سوالات کاربران استانی سامانه کارا درباب بعضی از موانع پیش روی کاربران نظیر مشاهده نکردن گزینه های تعریف شده سامانه کارا، گزارش گیری، نبود امکان تأیید پرونده ها و سایر مشکلات فنی پاسخ های لازم اعلام گردد.

شیوع کرونا در ایران و تعطیلی حوزه گردشگری
به گزارش لذت سفر به نقل از ایرنا، به دنبال شیوع و ورود ویروس کرونا ( بیماری کووید-۱۹) از اوایل ماه دسامبر سال قبل میلادی (دی ماه) در استان هوبی چین و اوایل اسفند ماه به ایران، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، پیرو دستور العمل و تاکید دولت و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در اطلاعیه های جداگانه در تاریخ های گوناگون بنا به سفارش ستاد ملی مبارزه با کرونا در خصوص عدم برگزاری تورهای گردشگری، عدم برگزاری اجتماعات غیر الزامی و ضرورت رعایت سفارش های اکید پزشکی و بهداشتی، تمامی برنامه های حوزه گردشگری را تعطیل و بازدید از مناطق مختلف گردشگری و موزه ها را در سراسر کشور تعطیل کرد.


پیش از این همزمان با شیوع ویروس کرونا در کشور، وزارت میراث فرهنگی در اطلاعیه ای تمامی برنامه های فرهنگی، گردشگری و... که تا اطلاع ثانوی اسفندماه 98 و سپس در ماههای اول سال 99 تعطیل اعلام نمود تابدین طریق از شیوع و انتقال ویروس کرونا در کشور جلوگیری و به نحوی زنجیره انتقال این ویروس منحوس قطع شود.
کرونا و ضرر به گردشگری و مشاغل
شیوع ویروس کووید ۱۹ یا کرونا، صنعت گردشگری را نیز بعنوان یکی از سه صنعت پردرآمد در کنار نفت و خودروسازی گرفتار تعطیلی و خسارات فراوانی کرد خساراتی که به سبب تداوم شیوع بیماری کرونا و تعطیلی ادامه دار صنعت گردشگری در ایران و جهان همچنان برآورد قطعی خسارات را با چالش رو به رو کرده است.
در شرایطی که صنعت گردشگری بعنوان یکی از سه صنعت پردرآمد در جهان سودآور، ارزآور و مورد توجه همه کشورهای دنیا قرار داشت، کرونا و شیوع آن تمامی مشاغل مستقیم و غیرمستقیم با این صنعت را گرفتار چالش جدی کرد و تهدیداتی همچون بیکاری نیروی انسانی متخصص، ورشکستگی سرمایه گذاران، افت درآمد گردشگری و توقف پروژه های گردشگری را برای این صنعت تا آینده ای نامعلوم به ارمغان آورد.
ویروس کرونا با انتشار گسترده خود بخش قابل توجهی از مشاغل و کسب وکارها را در جهان تحت تاثیر قرار داد و ضرر مالی و افت چند درصدی گردشگری را بر اقتصادهای جهانی وارد کرد که گردشگری ایران نیز از این مسئله به صورتی به دور نماند و زیان و لطمه های را دید.
سازمان بین المللی کار در گزارشی به ارزیابی مقدماتی خود از تاثیر همه گیری جهانی کووید-۱۹ بر بخش های مختلف اقتصادی و صنایع خاص پرداخته که بیشتر از سایر بخش ها در معرض لطمه قرار دارند. بخش هایی از این گزارش، تحت عنوان گزارش «کرونا، نیروی کار و حمایت اجتماعی» از طرف وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی منتشر شده و عوارض ناشی از کرونا بر صنعت گردشگری و زیر مجموعه های آن مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است.
افت ۴۵ تا ۷۰ درصدی گردشگری
در صنعت توریسم، پیش بینی ها نشان میدهد که این صنعت که ۵/ ۱۰ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را به خود اختصاص می دهد، در اثر بحران کرونا با افت ۴۵ تا ۷۰ درصدی روبه رو شده است. هرچند گردشگری یکی از پویاترین و در حال رشدترین بخش های اقتصادی در جهان بشمار می رود و با توجه به این که تعداد زیادی از ۳۱۹ میلیون شاغلِ این بخش را زنان و جوانان می سازند، پشتیبانی از نیروی کار این بخش از اهمیت زیادی برخوردارست.
معاون گردشگری کشور با اشاره به لطمه های واردشده به صنعت گردشگری در دوران کرونا اظهار داشت: «اعتقاد دارم که با همدلی و وحدت می توانیم از این بحران عبور نماییم و باردیگر شاهد رونق صنعت گردشگری خواهیم بود.»
جبران لطمه ها و رونق گردشگری نوید بخش این صنعت


معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با تشریح مهم ترین برنامه های این وزارتخانه برای جبران لطمه های واردشده به صنعت گردشگری پس از مهار کرونا، در گفتگویی، اشاره کرد: «برنامه های بسیار خوبی در این عرصه برای زمان پس از مهار کرونا در نظر گرفته شده و مطمئن هستم که باردیگر شاهد رونق صنعت گردشگری و جبران لطمه ها خواهیم بود.»
ولی تیموری با اشاره به شیوع ویروس کرونا و تأثیر این بیماری بر صنعت گردشگری در دنیا، افزود: «این ویروس جابه جایی و ارتباط بین انسان ها را هدف قرار داده و بیشترین لطمه را صنعت گردشگری از این ویروس در سطح جهانی دیده است و پس از جنگ جهانی دوم چنین اتفاقی در حوزه گردشگری نیفتاده بود.»
شیوع کرونا در ایام طلایی گردشگری
معاون گردشگری کشور اضافه کرد: «این لطمه از این نظر سخت تر بود که ما در اوج سفر با این مشکل روبه رو شدیم. یعنی در زمان طلایی روزهای نوروز که ایام پررونق گردشگری داخلی و خارجی ما بوده است، شاهد شیوع این ویروس بودیم.»
او افزود: «در حوزه گردشگری ما یک بخش پیش از کرونا را نیز داریم، واقعیت این است که نیمه دوم سال 98 باتوجه به اتفاقات و حوادثی که روی داد چه در داخل و چه حوادث منطقه ای موجب شد تا صنعت گردشگری لطمه هایی ببینید و در همین شرایط در آستانه نوروز با شیوع ویروس کرونا این لطمه ها بیشتر شد و خیلی از تأسیسات گردشگری در کشور لطمه هایی دیدند و این لطمه ها به این علت برای ما مهمست که صنعت گردشگری در ایران یک صنعت نوپاست.»
سناریوی بین المللی برای مدیریت بحران کرونا
معاون گردشگری کشور تصریح کرد: «این در حالی است که برنامه های مختلفی را در حوزه گردشگری چه در بعد داخلی و چه در بعد خارجی تدارک دیده بودیم که از آن جمله می توان به جذب توریست از چین همزمان با سال نوی چینی اشاره نمود، اما شیوع ویروس کرونا موجب شد تا این برنامه ها متوقف شود، اما بمنظور جبران این خسارت ها و نیز پس از مهار کرونا برنامه های بسیار خوبی برای رونق سفر و گردشگری در کشور خواهیم داشت.»
معاون وزیر میراث فرهنگی گفت: سناریوی کاملاً بین المللی برای مدیریت بحران وجود دارد و کمیته بحران در سازمان جهانی گردشگری نیز تشکیل شده است. ما برای مدیریت بحران در صنعت گردشگری مسیری را طی کردیم که منطبق با همان سناریوی مدیریت بحران جهانی است.
وی اضافه کرد: در گام اول مدیریت بحران برای شیوع ویروس کرونا چون ابعاد آن مشخص نبود و همزمان با اوج سفرها بود باتوجه به آن که در نیمه دوم اسفند وارد فصل های گردشگری بین المللی و اوج گردشگری داخلی می َشدیم، سبب شد تا برای صنعت گردشگری شرایط بغرنجی به وجود آید به این منظور کوشیدیم جو را آرام نماییم.
تسهیلات دولت با تلاش وزیر میراث محقق شد
تیموری اضافه کرد: گام دوم موضوع حمایت مطرح بود برای دریافت این حمایت ها باید طبق الگوی بین المللی تمام تلاش خودرا می کردیم تا وارد بسته های حمایتی دولت بشویم، که خوشبختانه این امر با کوشش های علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی محقق شد.


وی افزود: همین طور با سازمان همکاریهای اسلامی مکاتبه کردیم که اگر قرار شد حمایتی از کشورهای عضو در بخش گردشگری انجام دهند، شامل کشور ما نیز بشود. نامه ای در دو نوبت برای سازمان جهانی گردشگری ارسال کردیم تا بتوانیم از حمایت های بین المللی نیز برخوردار شویم.
تیموری اشاره کرد: به دنبال بسته تشویقی هستیم و به شکل شفاهی از نهاوندیان معاون اقتصادی رئیس جمهوری قول گرفتیم تا یک خط اعتباری سفر پس از کرونا در اختیار خانواده ها قرار دهند البته این بسته هنوز مصوب نشده است. در گام سوم وارد بازگشایی تدریجی سفرها برای سفرهای کاری و اضطراری شدیم.
کرونا قابل پیشگیری است
بیماری کرونا یا همان کووید 19 بااینکه واکسن و درمان خاصی ندارد؛ قابل پیشگیری است و به آسانی و با راهکارهای ساده می توان از شیوع و مبتلاشدن به این کرونا جلوگیری کرد؛ مردم باید از تردد و تماسهای غیرضروری و حضور در اجتماعات پرهیز کنند، فاصله منطقی را با همه افراد (یک و نیم متر) رعایت کرده و روبوسی و دست دادن را کنار بگذارند.
همچنین افرادی که علایم سرماخوردگی دارند، در منزل بمانند، به سرعت مراقبت های درمانی را بوسیله پزشکان انجام دهند و با سایر افراد تماس نداشته باشند.
همگان باید فاصله گذاری را رعایت کنند
از همه مهمتر اینکه همه آحاد مردم و اقشار مختلف باید در این ایام خاص فاصله گذاری اجتماعی را نیز رعایت کرده و به مجموعه سفارش های موکد ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عمل کنند.


همه متخصصان، پزشکان و کارشناسان معتقدند که راه شکست کرونا و عبور از این بحران و از همه مهمتر قطع زنجیره انتقال این ویروس منحوس، رعایت فاصله گذاری اجتماعی توسط همگان، شیوه نامه های بهداشتی و پزشکی است و این این مهم بدون شک با عزم واراده و همکاری همگان در سراسر کشور میسر خواهد شد.



منبع:

1399/04/04
12:09:14
5.0 / 5
3236
تگهای خبر: آموزش , پزشك , توریست , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
EnjoyTrip.ir لذت سفر لذت سفر