بومگردی مرهمی بر آشفتگی زندگی مدرن

بومگردی مرهمی بر آشفتگی زندگی مدرن

به گزارش لذت سفر ایرنا- اقامتگاه های بومگردی و حال و هوای لطیف، بومی و دلپذیرشان كه دور از هیاهوی شهر و دود و آلودگی است، انسان را به ذات طبیعت دوست خود نزدیك و او را از آشفتگی و بیقراری زندگی مدرن رها می كند.


شیرینی میزبانی سنتی در خانه های قدیمی، سفره هایی با غذاهای سنتی و بومی، محیط آرام و امن، اسباب و لوازم ساده و بی آلایش و به دور از تشریفات، تشک های پنبه ای و لحاف های گلدوزی شده همه آن چیزی است که در اقامتگاه های بومگردی فراهم است.
چندسالی است که ایجاد، راه اندازی و میزبانی اقامتگاههای بومگردی رایج شده و علاوه بر اینکه به شدت مورد استقبال و توجه گردشگران قرار گرفته از جانب دولت و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هم مورد حمایت قرار گرفته است.
خانه های قدیمی که در آرام ترین و زیباترین روستاها و دنج ترین مکان های طبیعی میزبان گردشگران هستند، جاذبه مورد علاقه آنها بخصوص توریستهای خارجی است.
این خانه ها مملو از فرهنگ بومی، زندگی توام با آداب، سنن و داستان های محلی و غذاهای لذیذ با مواد بومی است که همراه با شنیدن موسیقی محلی عرضه می شوند و در عین حال هزینه اقامت در آنها بسیار ارزانتر از واحدهای اقامتی رسمی در شهرهاست.
هوشمندی گردشگران و گرایش رو به رشد آنان برای تجربه فرهنگ های بومی و محلی سبب شده است آنان هرچه بیشتر خواهان نزدیک شدن به شرایط زیست طبیعی و بومی، استفاده از غذاهای سنتی و تجربه زندگی به سبک قدیم باشند.
به همین سبب اقامتگاههای بومگردی مهمترین و بهترین ظرفیت جهت استفاده از این فرصت و خواست گردشگران با هدف توسعه اقتصادی و پیشرفت به حساب می آید.
در این راستا ایام نوروز فرصت مناسبی است تا فرهنگ بومی همچون صنایع دستی، محل اقامت، هنرهای آیینی و مذهبی، غذاها و محصولات محلی و فرهنگ میهمان نوازی را بر خاطرات خود بیفزاییم و نوروز به یادماندنی را تجربه نماییم.
"اکوتوریسم" با معادل فارسی "بومگردی" به معنای سفری مسوولانه است که بیشتر از هرچیز به حفظ ارزش های زیست محیطی و معنوی منطقه مقصد توریست توجه دارد.
بر این اساس "بومگرد" هم به گردشگری گفته می شود که در جریان سفر به منطقه ای بکر و طبیعی کمترین اثر منفی را بر خصوصیات اصیل طبیعی، فرهنگی، محیطی و اجتماعی مقصد گردشگری دارد.
"بومگردی" در تعامل مستقیم و بهینه با ساکنان بومی محل مورد نظر قرار گرفته و به همین خاطر تجربه سفری خاص و فراموش نشدنی را برای توریست بوجود می آورد که به طور همزمان بر بهبود کیفیت زندگی مردم محلی هم تأثیر مستقیم دارد.
"اکوتوریسم" از این منظر در قالب صنعت توریسم روشی بلندمدت و پایدار برای کسب درآمد، بدون هرگونه تخریب و ایراد به منطقه مقصد است.
خراسان رضوی نگین اقامتگاههای بومگردی
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی با اشاره به وجود ظرفیت های بی نظیر برای بومگردی و توسعه واحدهای اقامتی بومی در این استان اظهار داشت: با پشتیبانی از تاسیس و راه اندازی این واحدها و عرضه تسهیلات به متقاضیان شمار واحدهای فعال بومگردی در استان طی سال جاری و سال آینده تا ۲۰۰ درصد افزایش خواهد یافت.
ابوالفضل مکرمی فر اضافه کرد: با عنایت به ظرفیت های بومی، تاریخی و طبیعی در این استان واحدهای اقامتی بومی تا ۸۰۰ واحد قابل افزایش است.
وی افزود: تا پیش از شیوع بیماری کووید ۱۹، بومگردی و اقامتگاه های بومی در استان مورد استقبال توریستهای خارجی قرار داشت و بویژه در شهرهایی مانند گناباد، تربت جام و خواف شاهد استقبال بیشتر توریستهای خارجی بودیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی اظهار داشت: شمار اقامتگاههای بومگردی استان در قالب برنامه ریزی و تلاشهای جاری، تا آخر دوره فعالیت دولت دوازدهم به ۱۶۰ واحد افزایش خواهد یافت.
وی اضافه کرد: مطابق برنامه ریزی صورت گرفته و در حال اجرا تا آخر سال جاری ۵۷ اقامتگاه بومگردی دیگر در خراسان رضوی به بهره برداری می رسند.
مکرمی فر بیشترین تعداد اقامتگاههای بومگردی این استان را مربوط به نیشابور ذکر و بیان نمود: تابحال ۱۲ واحد اقامتگاه بومگردی در این شهرستان دایر و پذیرای گردشگران شده اند.
وی اظهار داشت: کمترین تعداد اقامتگاه های بومگردی خراسان رضوی هم از نظر حوزه جغرافیای طبیعی مربوط به شهرستانهای جوین و خوشاب در غرب این استان است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی اضافه کرد: این استان به علت گستردگی و تنوع جاذبه های تاریخی، فرهنگی، طبیعی و گردشگری این خطه، از ظرفیت بسیار برای توسعه بومگردی و ایجاد واحدهای اقامتی برخوردار می باشد.
وی افزود: به همین خاطر علاوه بر واحدهای اقامتی بومگردی که تابحال در خراسان رضوی مورد بهره برداری قرار گرفته اند موافقت اصولی تاسیس برای ۱۶۵ اقامتگاه بومگردی دیگر هم از جانب اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی این استان صادر گردیده است.
مکرمی فر اظهار داشت: به دنبال صدور موافقت اصولی برای تاسیس این تعداد اقامتگاه هم اینک اقدامات اجرایی به منظور برپا شدن آنها در جریان است.
تشکیل جامعه حرفه ای بومگردی در راه رشد
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی هم با اشاره به صدور پروانه فعالیت جامعه حرفه ای اقامتگاه های بومگردی این استان اظهار داشت: در جهت ایجاد تشکل های حرفه ای گردشگری و به منظور تحقق اهداف پیشبینی شده در برنامه ششم توسعه اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کشور، پروانه فعالیت جامعه حرفه ای اقامتگاه های بومگردی استان بعد از تشکیل مجمع عمومی و ثبت آن در اداره ثبت موسسات غیر تجاری استان صادر شد.
یوسف بیدخوری با اشاره به اینکه پروانه فعالیت جامعه حرفه ای اقامتگاه های بومگردی استان تحویل رئیس هیات مدیره این تشکل شد اضافه کرد: این پروانه فعالیت مدت ۲ سال اعتبار دارد.
وی افزود: هم اکنون چهار تشکل حرفه ای از اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان پروانه فعالیت گرفته اند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی اظهار داشت: تشکل های جامعه حرفه ای میهمان پذیران استان و همینطور انجمن حرفه ای موسسات آموزش گردشگری استان هم در مراحل پایانی تشکیل قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه استان خراسان رضوی با ۲ هزار و ۲۵۵ تاسیسات گردشگری مقام اول کشور را در این حوزه دارد اضافه کرد: اقامتگاه های بومگردی با عنایت به خصوصیت های منحصر به فرد و خاصی که دارند در کنار طبیعت بکر، زیبا و متنوع این استان به نقطه قوت و مرکز توجه تبدیل گشته اند.
بیدخوری افزود: پشتیبانی از متقاضیان در این راه همچنان با قوت در حال انجام می باشد و امیدواریم با آخر همه گیری بیماری کویید ۱۹ شاهد رونق هرچه بیشتر در این بخش و هم سایر بخش های اقامتی استان باشیم.
عزم دولت در حمایت
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی با اشاره به اینکه دولت در ایجاد اشتغال و پشتیبانی از حوزه گردشگری عزم جدی از خود نشان داده است، اظهار داشت: در حالی شاهد حمایت رو به رشد از ایجاد و راه اندازی اقامتگاه های بومگردی هستیم که شمار این واحدها از ۱۸ واحد در سال ۹۶ به ۸۳ واحد فعال در سالهای ۹۷ و ۹۸ افزایش یافته است.
مکرمی فر اضافه کرد: تابحال در حوزه فعالیت این بخش از واحدهای اقامتی استان شاهد اشتغال برای بیشتر از ۶۰۰ نفر هستیم.
وی افزود: در این ارتباط بیشتر از ۵۰۵ میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است که این حجم از سرمایه نشان از رویکرد مثبت بهره برداران، حمایت دولت و وجود تقاضا از جانب توریستهای داخلی و خارجی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی اظهار داشت: سهم این استان از فعالیت اقامتگاه های بومگردی بسیار پررنگ و نمایان است.
تهدید کرونا هنوز باقی است
شیوع بیماری کووید ۱۹ و لغو تورهای گردشگری داخلی و خارجی و سفرهای نوروزی مردم و تعطیلی تمامی واحدهای اقامتی، پروازها، قطارها و دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی باعث شد اشتغال ده ها هزار نفر در صنعت توریسم خراسان رضوی در معرض تهدید جدی بیکاری قرار گیرد.
گرچه بازگشایی این واحدها از خرداد ماه شکل گرفت اما درصد اندکی و حدود ۲۵ درصد تاسیسات گردشگری این استان مبادرت به بازگشایی آن هم با حداقل نیرو کردند و این وضعیت در حالی رقم می خورد که باردیگر شاهد اوج گیری شیوع بیماری کووید ۱۹ و تداوم تبعات ناشی از آن هستیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی با بیان این که حدود ۷۰ هزار نفر در حوزه صنعت توریسم این استان به صورت مستقیم اشتغال دارند اظهار داشت: این اشتغال در بخش های مختلف اقامت، دفاتر خدمات مسافرتی و خدمات است که همگی با تعطیلی واحدها و تاسیسات گردشگری تا اطلاع ثانوی بیکار شده اند.
مکرمی فر اضافه کرد: تنها راه حفظ حیات و اشتغال در تاسیسات گردشگری پشتیبانی از این بخش است که باید با جدیت صورت گیرد.
وی افزود: امیدواریم با آخر این بیماری شاهد رونق گذشته و حتی بیشتر در عرصه گردشگری استان باشیم.



منبع:

1399/06/12
08:37:37
5.0 / 5
2081
تگهای خبر: آموزش , تاریخی , توریست , ثبت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
EnjoyTrip.ir لذت سفر لذت سفر