یك هفته با میراث فرهنگی؛
نرخ جدید بلیت هواپیما، گردشگران روس در راه ایران
اخبار حوزه گردشگری و میراث فرهنگی اوایل هفته گذشته با بیان ایرلاین ها (خطوط هوایی) در خصوص افزایش قیمت بلیت هواپیماها پررنگ شد. از طرفی رئیس جامعه تورگردانان با اعلان اینكه باید ایران را بوسیله برگزاری تورهای مجازی به دنیا معرفی نماییم، از مذاكره با برخی آژانس های طرف روس برای قراردادن ایران جزو برنامه های گردشگری خبرساز شد.
وقتی اوایل هفته گذشته اخباری مبتنی بر افزایش قیمت نرخ بلیط هواپیما انتشار یافت، بسیاری اعتراض کردند و گفتند در صورتیکه دولت در کوشش برای پشتیبانی از صنعت گردشگری است و حتی بسته حمایتی خاص این بخش رونمایی کرده این افزایش قیمت، کمر گردشگری را می شکند، این اعتراض ها به جایی رسید که وزیر راه این افزایش قیمت ها را منتفی اعلام نمود اما رئیس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی اعلام نموده که ایرلاین ها در جلسه های خصوصی شان اعلام نمودند بدون بخشنامه قیمت ها را آرام آرام افزایش می دهیم.
افزایش قیمت بلیط هواپیما به ضرر گردشگری است
حرمت الله رفیعی رئیس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی نیز در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با انتقاد از افزایش نرخ جدید بلیت های هواپیمایی اظهار داشت: بعنوان یک مالک آژانس مسافرتی به سبب کسب کارمزد بیشتر از نرخ های جدید سود می کنم، ولی این افزایش قیمت به ضرر مردم و گردشگری کشور است.
وی در ادامه با بیان این که ایرلاین ها (خطوط هوایی) نباید قیمت ها را بالا برند، اظهار داشت: آنها در حالی افزایش قیمت دلار را دلیل افزایش قیمت بلیط می دانند که بیشتر هزینه های آنها با ریال است. هزینه سوخت، حقوق کارمندان و دیگر هزینه ها را به ریال می دهند و حتی برای خرید و تعمیر هواپیماهایشان وام از بیت المال می گیرند؛ اما با افزایش قیمت دلار از این مساله سوء استفاده و به ضرر منافع ملی رفتار کرده و تنها به فکر سود خودشان هستند.
در این راستا با نمایندگان مجلس شورای اسلامی جلسه ای برگزار می نماییم تا از افزایش قیمت جلوگیری نماییم.
قیمت های جدید بلیت هواپیما لغو شد
محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در واکنش به نرخنامه جدید انجمن شرکت های هواپیمایی که در آن قیمت بلیت هواپیما ۸۰ درصد گران شده است، اظهار داشت: قیمت های جدید اعتبار ندارد و لغو شده است.
محمد اسلامی درباب نرخ نامه جدید انجمن شرکت های هواپیمایی که در آن قیمت بلیت هواپیما ۸۰ درصد گران شده است، اظهار داشت: افزایش قیمت اعلام شده از طرف انجمن شرکت های هواپیمایی معتبر نیست.
وی اظهار داشت: قیمت های جدید که قرار بود از اول آبان ماه اعمال شود، لغو شده است.
نیازمند نقشه تخصصی گردشگری برای کشور هستیم
ولی تیموری معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: گردشگران بدون شناخت و اطلاعات تخصصی مبادرت به انتخاب مقصد گردشگری نمی کنند، بدین جهت نیاز به تهیه نقشه های موزون و تخصصی گردشگری بیش از گذشته احساس می شود.
ولی تیموری در آیین تفاهم نامه میان سازمان نقشه برداری و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به اهمیت موضوع نقشه خوانی و نقشه برداری و استفاده های اقتصادی از آن اشاره نمود که در کشور مغفول مانده است و اظهار داشت: در بحث جغرافیای گردشگری خلأ وجود دارد و این مساله کمتر مورد توجه قرارگرفته است.
وی اضافه کرد: با ورود تکنولوژی های جدید، استفاده از انواع اطلاعات نقشه ای و مکانی توسعه پیدا کرده و نیاز به استفاده از آن بیشتر احساس می شود.
او به اهمیت مطالعه و پژوهش تخصصی در این عرصه برای رسیدن به نتیجه مطلوب تاکید کرد و اضافه کرد: ما در وزارتخانه از سال قبل با همکاری سازمان جهانی گردشگری و یونسکو مبادرت به تهیه مسترپلن (طرح اصلی) گردشگری کشور برای افق ده ساله کرده ایم و همکاری با این سازمان تخصصی یکی از مواردی است که برای تدوین یک مسترپلن علمی و تخصصی در مورد بحث های در رابطه با استراتژی های توسعه ای زیرساخت ها، مورد نیاز است.
نقش برجسته جدید از چهره انسان در تخت جمشید کشف شد
فصل چهارم کاوش آبراهه های تخت جمشید با هدف بازگشایی بخش جنوبی آبراهه خاوری دروازه ناتمام انجام و اعلام گردید که در ایام پایانی این کاوش، چهره انسان تراشیده شده در این مجموعه میراث جهانی کشف شد. تصویری از این نقش برجسته تا حالا در اختیار رسانه ها قرار نگرفته است.
در فصل چهارم کاوش آبراهه های تخت جمشید، کارگاه هایی با اهداف مختلف در محل دیوار جنوبی تختگاه، حیاط خاوری کاخ آپادانا و حیاط شمالی کاخ هدیش ایجاد و کاوش شد. هدایت و دفع آب های سطحی محوطه تخت جمشید دستاورد کاوش
حمید فدایی مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید با بیان این خبر به خبرنگاران اضافه کرد: فصل چهارم کاوش آبراهه ها در ادامه فصل قبلی و در بخش شرقی دروازه نیمه تمام متمرکز شد.
حمید فدایی عنوان کرد: با کاوش بخش عمده ای از مسیر مسدود آبراهه ها، انتظار می رود موضوع هدایت و دفع آب های سطحی در این بخش از تختگاه به خوبی صورت گیرد.
او با اشاره به کشف بقایای اسکلت های انسانی و حیوانی در این دوره از کاوش، این مهم را بابی برای ایجاد ظرفیت های جدیدی در مطالعات رویدادهای دوره هخامنشیان و بعد از آن در تختگاه تخت جمشید برشمرد.
کار ۸۰درصد بازسازی ارگ قدیم بم انجام شد
محسن قاسمی سرپرست پایگاه پژوهشی ارگ قدیم بم پیرامون روند بازسازی این اثر ثبت جهانی که بر اثر زلزله سال ۸۲ تخریب شد، اظهار داشت: کار بازسازی و بهسازی ۸۰درصد به آن انجام رسیده و پیش بینی می شود بازسازی کامل این بنا حدود هفت سال دیگر به اتمام برسد.
قاسمی اظهار داشت: مجموعه تاریخی ارگ قدیم بعد از گذشت ۶ماه از زلزله بم با هدف حفاظت از آثار باستانی و منظر فرهنگی آن مورخ ۱۷ تیرماه ۱۳۸۳ در مساحتی بیش از ۲۳ هزار هکتار از اراضی شهرستان بم و محوطه اطراف آن در لیست میراث جهانی به ثبت رسیده است.
وی بیان کرد: یکی از دلیلهای کُند بودن مرمت و بازساری ارگ بم فاصله موجود بخش اداری و کارشناسی ما با کارگاه خشتی داخل ارگ بود که بدین منظور بخش کارشناسی و پژوهشی را در محل خانه سیستانی واقع در ارگ بم مستقر کردیم.
سرپرست پایگاه جهانی ارگ قدیم بم ضمن اشاره به ساماندهی پیاده روهای اطراف ارگ قدیم عنوان داشت: از مهمترین کارهای ما انعقاد تفاهم نامه با شهرداری در جهت ساماندهی پیاده روهای اطراف ارگ بوده که در فاز اول این انجام شده و ظرف چند روز آینده فاز دوم این پروژه به طول ۳۵۰ متر در ضلع جنوبی ارگ قدیم شروع خواهد شد.
همکاری ارمیتاژ سن پترزبورگ - تهران در قاب موزه
موزه ارمیتاژ درخواستِ برگزاری نمایشگاهی در رابطه با فرهنگ ایران و آسیای میانه در موزه ملی ایران را بعد از چهار دهه به رئیس موزه مادر ایران اعلام نمود.
پاول لوریه رئیس بخش آسیای میانه، قفقاز و کریمه در دپارتمان شرقی موزه ارمیتاژ با جبرییل نوکنده مدیر کل موزه ملی ایران در موزه ملی ایران انجام شد، نوکنده به پیشینه طولانی ارتباط بین دو موزه ملی ایران و موزه ارمیتاژ و برگزاری دو نمایشگاه متقابل در دهه ۱۳۵۰، اشاره نمود و اظهار داشت: این دو موزه بعد از مدت ها قصد انجام همکاریهای جدیدی را با یکدیگر دارند.
لوریه نیز بعد از ابلاغ پیام رئیس موزه ارمیتاژ که به سبب همه گیری ویروس کرونا، امکان مسافرت به ایران را ندارد، اظهار نمود: موزه ارمیتاژ تمایل دارد نمایشگاهی از آثار خود به خصوص آثار در رابطه با فرهنگ ایران و آسیای میانه را در موزه ملی ایران برگزار کند.
او ابراز امیدواری کرد که در ادامه این مراودات، موزه ارمیتاژ نیز میزبان نمایشگاهی از آثار موزه ملی ایران باشد.، در این نشست دو طرف درباب امضای تفاهم نامه همکاری و نمایشگاه های آینده به بحث و گفت و گو پرداختند
نقالی در تهران فراموش شد
مریم نعمت طاووسی در نشست مجازی سلسله نشست های تهران در گذر زمان به پیشینه نقالی در تهران پرداخت و اظهار داشت: نقّالی برمبنای سخنان فریدون جنیدی و محمدابراهیم باستانی پاریزی، (مورخ و پژوهشگر) واژه ای نو برای هنر و شغلی کهن است که اسامی گوناگونی را در طول تاریخ عوض کرده است.
او با اعلان اینکه نخستین مرد نقّال به درستی شناخته شده نیست و نخستین زن نقّال نیز از این ناشناخته گی مستثنی نیست، اضافه کرد: هنر قصه خوانی که مدارک و شواهد قابل استناد به آن به دوران اشکانیان بازمی گردد، در درازنای تاریخ هم چون هر میراث ناملموس دیگری در تعامل با رویدادهای سیاسی، اجتماعی دوران دستخوش تحول بسیار شده تا آن که در دوران صفویه که دوران باززایی فرهنگ، هنر و اقتدار سیاسی ایران است، با تاسیس قهوه خانه ها به یکی از کارهای فرهنگی ثابت در قهوه خانه ها تبدیل شد و با تغییر پایتخت از اصفهان به تهران، کار نقالان در قهوه خانه های تهران رونق بیشتری گرفت، چنان که هر قهوه خانه معتبری نقال خودرا داشت.
قهوه خانه ها در دورانی از تاریخ مراکز فرهنگی ایران به شمار می رفتند، نقاشان پرده ها که گاه برای نقالان پرده دار نقش رقم می زدند و گاه به سفارش کسی که بر جایی پرده را بیاویزد، در قهوه خانه ها بالیدند.
۴ تن از کارکنان میراث فرهنگی درسانحه رانندگی محور نیکشهر جان سپردند
چهار نفر از همکاران این اداره کل همچون مسوول روابط عمومی شب گذشته در حال انجام ماموریت در محور نیکشهر بر اثر تصادف جان خودرا از دست دادند.
ابوالفضل عبیدی و محسن شیخ الاسلامی از کارشناسان معاونت میراث فرهنگی کشور برای ماموریت کاری به سیستان و بلوچستان سفر کرده و به همراه محمدرضا سندگل مدیر روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان و امین چاجی از همکاران ترابری و راننده این خودرو بامدادان امروز در یک سانحه رانندگی به دیار باقی شتافتند.
این ۲ کارشناس به همراه مدیر روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان بمنظور بازدید از بناهای تاریخی روز گذشته به سمت زابل و سپس ایرانشهر در حرکت بودند که متأسفانه ساعت سه و نیم بامداد روز دوشنبه ۲۱ مهرماه ۹۹ در محور نیکشهر به ایرانشهر خودرو از جاده منحرف شده و به سبب سقوط از ارتفاع تا طلوع آفتاب هیچ کس از وقوع حادثه باخبر نشده بود تا اینکه با روشن شدن هوا خودرو های عبوری متوجه حادثه شده بودند.
کرونا ضعف شهرها را نمایان کرد
بهنوش شمس اللهی پژوهشگر مردم شناسی سخنانش را با عنوان لزوم بازخوانی فضاهای عمومی شهر تهران در پساکرونا شروع کرد و اضافه کرد: بیماری کرونا طراحان و برنامه ریزان شهری را به تامل درباب بازبینی در طراحی فضاهای عمومی برای پاسخ دهی به نیازهای روانی و جسمانی شهروندان در چنین شرایطی وا داشته است.
شیوع این ویروس زمینه ای شد برای نمایان شدن ضعف های شهرها در جهان بطور خاص در کلان شهر تهران و چه بسا آزمونی بود برای آنکه تاب آوری شهر تهران در مواجهه با بحران ها (به ویژه خطر زلزله) مورد ارزیابی قرار گیرد، از این روی تصور می شود شهر تهران نیاز به برنامه بلندمدت برای حرکت به سمت توسعه درون زا دارد.
مرمت بادگیرهای بندرلافت قشم آغاز شد
عباس نوروزی معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان اظهار داشت: با هدف حفظ بناهای تاریخی و نمادهای محلی مرمت بادگیرهای اکوموزه بندرلافت قشم شروع شد.
نوروزی اضافه کرد: در این مرحله پنج بادگیر بندر تاریخی لافت به مدت ۴۵ روزبا مصالح بومی مرمت می شوند که سه بادگیر نیاز به اندود و اقدام های حفاظتی داشته و ۲ بادگیر به مرمت کلی نیاز دارند.
وی افزود: اعتبار این مرمت نزدیک به ۲ میلیارد ریال بوده که با کسر شدن هزینه های بیمه، مالیات و سود اوراق حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال برای مرمت هزینه می شود که البته این مبلغ برای رسیدن اکوموزه لافت به شرایط ایده آل کافی نبوده و باید در حدود ۱۰۰ میلیارد ریال برای آن هزینه شود.
راه کار مردم شناسی برای کنترل کرونا
همه گیری کرونا در هشت ماه گذشته تغییرات گسترده ای را جهان به وجود آورده است، ولی چالشی که این روزها توجه مسئولان و یا اساتید را درگیر کرده این است که چرا مردم جوامع مختلف همچون ایران با آگاهی از خطرات و لطمه های ناشی از کرونا شیوه نامه های بهداشتی را رعایت نمی کنند؟ و خود و خانواده شان را درگیر این بیماری سهمگین می کنند.
علی رضا قبادی با اعلان اینکه زندگی انسان دارای ابعاد گوناگون با اشاره به مصوبه جدید دولت در خصوص مواجهه پلیس با افرادی که شیوه نامه های بهداشتی را رعایت نمی کنند، اظهار داشت: تهدید پلیس و نیروی انتظامی به تنهایی راه چاره نیست برای این که بفهمیم چرا مردم شیوه نامه های بهداشتی را در هنگام وقوع همه گیری کرونا رعایت نمی کنند باید کار مطالعاتی صورت گیرد.
ایشان سپس اضافه کرد: مردم شناسی در شرایط بحران و شادی می تواند کمک زیادی به سیاست گذاران برای نظم بخشیدن به رفتار مردم بکند و دانش انسان شناسی برای مقابله با شیوع ویروس کرونا مفیدست.
این استاد دانشگاه اظهار داشت: مردم الان از لطمه و مخاطرات بیماری کرونا اطلاعات دارند اما این اطلاعات در آنها نهادینه نشده است، برای همین است که شیوه نامه های بهداشتی را رعایت نمی کنند. میان فرهنگ و فرهنگ پذیرشدن تفاوت وجود دارد در این پروسه مردم شناسی می تواند کمک زیادی به فرهنگ پذیر شدن و فهم مردم از لطمه های ناشی از کرونا بکند.
صادق ملک شهمیرزادی عتیقه شناس پیشکسوت درگذشت
جبرئیل نوکنده، رئیس کل موزه ملی ایران، با بیان این خبر اضافه کرد: متاسفانه با خبر شدیم که صادق ملک شهمیرزادی عتیقه شناس پیشکسوت دار فانی را وداع گفتند و جامعه دیرینه شناسی و دانشگاهی کشور بار دیگر عزا دار شد.
جبرییل نوکنده ضمن تسلیت این ضایعه اسفناک به خانواده ایشان و جامعه دیرینه شناسی و دانشگاهی کشور، برای روح بلند او از خداوند منان طلب آمرزش کرد. بی شک میراث گران بهای وی در تربیت شاگردان و انتشار مطالب علمی تا همیشه یاد این استاد ارجمند را در حافظه ایران زمین جاودانه خواهدنمود.
صادق ملک شهمیرزادی در سال ۱۳۲۲ شمسی در شهمیرزاد به دنیا آمد و یکی از باستان شناسان و کاوشگران به نام است که در جستجوهای تپه سیئلک نقش مهمی را ایفا کرد و مدیریت آنرا برعهده داشت.
پایان مطالعات طرح ساماندهی گردشگری سواحل و جنگل ها
زاهد شفیعی مدیرکل دفتر مطالعات و آموزش گردشگری وزارت میراث فرهنگی از اتمام مطالعات طرح ساماندهی گردشگری سواحل و جنگل ها با هدف حفظ جایگاه گردشگری پایدار و حفاظت از جنگل ها و سواحل آگاهی داد.
زاهد اظهار داشت: مطالعات طرح ساماندهی گردشگری سواحل و جنگل ها با هدف حفظ جایگاه گردشگری پایدار و حفاظت از جنگل ها و سواحل بر اساس مفاد بند ب ماده ۱۰۰ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه کشور با مشارکت جامعه دانشگاهی انجام و به انتها رسیده است.
وی اضافه کرد: چارچوب کلی طرح ساماندهی گردشگری جنگل های البرز و زاگرس شمال و غرب کشور و نیز ساماندهی سواحل شمالی و جنوبی با اولویت سواحل مکران در چارچوب «چارچوب سیاستگذاری، مدیریت و حفاظت از جنگل ها و سواحل کشور با رویکرد گردشگری» تهیه و برای سیر مراحل تصویب روز بیستم ماه جاری با حضور نمایندگان دستگاه های اجرائی ذیربط، مورد بررسی قرار گرفت.
آغاز مذاکره با آژانس های روسیه برای جذب گردشگر
ابراهیم پورفرج رئیس جامعه تورگردانان با اعلان اینکه باید ایران را بوسیله برگزاری تورهای مجازی به دنیا معرفی نماییم، اظهار داشت: مذاکره با برخی آژانس های طرف روس را آغاز نموده ایم که ایران را جزو برنامه های خود قرار دهند.
پورفرج درباره سفر به روسیه بعنوان هیئت همراه وزیرمیراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای امضای تفاهمنامه و لغو روادید گروهی با این کشور بیان کرد: از بخش خصوصی حدود ۱۰۰ نفر از حوزه صنایع دستی، جامعه تورگردانان، انجمن صنفی و... اعلام آمادگی کرده بودند، اما در شرایط فعلی چند تن از رؤسای تشکل ها در حد محدود وزیر را همراهی می نماییم، شرایط را بررسی خواهیم کرد و مذاکرات را به زمان بهتری موکول می نماییم.
رئیس جامعه تورگردانان با اشاره به اینکه مذاکره با برخی آژانس های طرف روس شروع شده است، اضافه کرد: جامعه تورگردانان در کوشش برای مذاکره با اتحادیه های تورفرست است که نتیجه آن منجر به جذب توریست شود. الان نیز با شرکت های روسیه در حال مذاکره هستیم که ایران را جزو برنامه های خود قرار دهند و گردشگرانشان را به ایران بفرستند.
پرداخت ۸۶ میلیارد تومان تسهیلات کرونایی به هنرمندان صنایع دستی
فرهاد فلاح مدیرکل دفتر پشتیبانی از تولید صنایع دستی درباره آخرین وضعیت پرداخت تسهیلات خسارت شیوع ویروس کرونا اظهار داشت: این میزان تسهیلات به ۱۲ هزار و ۱۸۱ پرونده متقاضیان با اشتغال ۲۱ هزار و ۲۷۵ نفر پرداخت شده است.
او اضافه کرد: ۲۱۱ میلیارد و ۹۵۰ میلیون تومان نیز در بانک ها در مراحل اداری و عقد قرارداد است که پس از تکمیل پرونده و طی روند اداری، به متقاضیان پرداخت خواهد شد.
مدیرکل دفتر پشتیبانی از تولید صنایع دستی در ادامه با اشاره به پیگیری های معاونت صنایع دستی در مورد سایر تسهیلات به بخش تولید و عرضه صنایع دستی اشاره کرد: خوشبختانه سه منبع اعتباری برای تسهیلات، ابلاغ گردیده که پس ازعقد قرارداد عاملیت با سه بانک عملیاتی می شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب