كرونا و بدهی بانكی گریبان گیر بزرگ ترین مجتمع گردشگری شرق مازندران

كرونا و بدهی بانكی گریبان گیر بزرگ ترین مجتمع گردشگری شرق مازندران

به گزارش لذت سفر كرونا و بدهی معوقه بانكی فعالیت بزرگ ترین مجتمع تفریحی و گردشگری تعاونی مازندران در شرق این خطه شمال كشور را به حالت تعلیق در آورده است.


به گزارش لذت سفر به نقل از ایرنا، مجتمع تفریحی و توریستی هوتو سال ۹۱ در زمینی به مساحت حدود ۲۰ هزار متر مربع در اراضی ملی در چارچوب شرکت تعاونی با ۱۷۰ سهامدار فعالیتش را آغاز کرد.
بررسی سوابق اجرای طرح هم نشان داده است که برای آن حدود ۱۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی از بانک تعاون دریافت شد، تسهیلاتی که گفته می شود با وجود استمهال چند باره و پرداخت نشدن، حالا به سنگی بزرگ بر سر راه اجرای طرح تبدیل گشته است.
مدیرعامل مجتمع تفریحی و توریسیتی شرکت تعاونی سبز گستر هوتو در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در باره چرایی متوقف شدن اجرای این طرح اظهار داشت: به علت انتشار کرونا بخش زیادی از فعالیت اجرایی این طرح گردشگری همانند سایر واحدهای دیگر گردشگری تعطیل شده است.
سید خلیل نبوی اضافه کرد: برای این واحد گردشگری حدود ۱۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی از بانک توسعه تعاون دریافت شد که به دلایلی این تسهیلات چند بار استمهال شد و الان علیرغم این که ۱۰ میلیارد ریال از مطالبات بانکی به صورت اقساط پرداخت شد، همچنان ما حدود ۱۸ میلیارد ریال با احتساب سود بدهی داریم.
وی افزود: شیوع کرونا و تعطیلی فعالیت مجتمع و به دنبال آن بدهی معوقه به شکلی قوز بالا قوز برای واحد گردشگری ما شد و برای گره گشایی مشکل نشستی با مسؤلان استانی برگزار کردیم و با رایزنی با بانک و ستاد تسهیل استان قرار شده تا تسهیلاتی به سهامداران شرکت پرداخت گردد که از این طریق بتوانیم بدهی معوقه قبلی را تسویه نماییم و تا حدودی مشکل مالی شرکت بر طرف شود.
نبوی اظهار داشت: پیشنهاد اصلی ما به بانک خرید سهام شرکت به میزان مطالبات و یا خرید دستگاه سرمایشی بود که مورد موافقت قرار نگرفته است.
وی ادامه داد: به هر حال سود ۱۸ درصدی برای حوزه گردشگری با وضعیت فعلی که برای این واحدها بخصوص تالارهای پذیرایی در دوران کرونایی و تعطیلی فعالیت ها به وجود آمد، صرفه اقتصادی ندارد و صرفاً این واحدهای گردشگری و تفریحی را بدهکار به بانک ها کرد که باید برای کمک به این واحدها چاره اندیشی شود.
او افزود: با تعطیلی تالار پذیرایی این مجتمع حدود ۵۰ کارگر پاره وقت آن بیکار شدند.
مدیر امور شعب بانک توسعه تعاون مازندران هم میزان بدهی این واحد گردشگری و تفریحی را حدود ۱۸ میلیارد ریال اعلام نمود و اظهار داشت: این بدهی معوقه مربوط به تسهیلاتی است که شرکت چند سال قبل دریافت کرد و به دلایلی پرداختش را به تاخیر انداخت بگونه ای که در چارچوب تسهیلات مشکوک الوصول قرار گرفت و چنانچه وضعیت آن مشخص نشود، شعبه پرداخت کننده تسهیلات با جریمه بانک مرکزی مواجه می شود.
رئوف احمدی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اضافه کرد: بدهی معوقه این شرکت ارتباط چندانی به شیوع کرونا ندارد و پس از شیوع این ویروس و تعطیلی واحدهای گردشگری و تفریحی برپایه مصوبه ستاد ملی و استانی کرونا و ستاد تسهیل بانک ها همچون توسعه تعاون همکاری خوبی را با این واحدها داشت.
وی اظهار داشت: در شرایط فعلی با هماهنگی این شرکت تسهیلاتی به برخی از سهامداران پرداخت می شود تا بتوانیم بخشی از تسهیلات معوقه را به روز رسانی نماییم و از این طریق هم این واحد توریستی از بدهی بانک خارج و سهامداران بدهکار بانک می شوند که به صورت اقساط تسهیلات را پرداخت می کنند.
احمدی استمهال تسهیلات این واحد گردشگری را راهکار دیگری برای خارج شدن از لیست بدهکاران معوقه بانکی اعلام نمود و اظهار داشت که این پیشنهاد با مخالفت مدیران شرکت واقع شد و بعد از آن پرداخت تسهیلات به سهامداران برای بازپرداخت بدهی معوقه در دستور کار قرار داده شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران هم مشکل اصلی این واحد گردشگری و تفریحی در شرق استان را بدهی معوقه به بانک عامل اعلام نمود و اظهار داشت: پرونده این شرکت به ستاد تسهیل و کمیته تقسیط ارسال شده است تا بتوانیم تسهیلات این واحد را استمهال نماییم.
حسن خیریانپور در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اضافه کرد: بطور قطع از راه ستاد تسهیل مشکل این واحد گردشگری و تفریحی همانند خیلی از واحدهای صنعتی و اشتغالزا رفع می شود و تصمیم این ستاد هم برای تمام دستگاه های اجرایی و بانکهای عامل ضمانت اجرایی دارد.




منبع:

1399/08/01
13:05:16
5.0 / 5
1838
تگهای خبر: توریست , خرید , شركت , گردشگری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
EnjoyTrip.ir لذت سفر لذت سفر