ورود صنایع دستی به حوزه NFT

خانه حسین بهزاد پایگاه هنرمندان خلاق صنایع دستی شد

خانه حسین بهزاد پایگاه هنرمندان خلاق صنایع دستی شد

لذت سفر: خانه استاد حسین بهزاد فعالیت خودرا در حوزه صنایع دستی با چهار استارت آپ جدید شروع خواهدنمود. همین طور همزمان با شروع به کار این خانه خلاق صنایع دستی، صنایع دستی ایران به حوزه NFT (دارایی دیجیتالی که قابل جمع کردن باشد) وارد شد.


به گزارش لذت سفر به نقل از ایسنا، خانه خلاق «ب» با هدف فعالیت در حوزه صنایع دستی خلاقانه و کاربردی بصورت رسمی با حضور سورنا ستاری (معاون علمی و فناوری رییس جمهوری) و پویا محمودیان (معاون صنایع دستی وزیر میراث فرهنگی) و خانواده مرحوم محمد ابوالحسنی بعنوان موسس این خانه روز یکشنبه (۹ خردادماه) شروع به کار کرد.
پویا محمودیان، معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی در این مراسم اظهار نمود: در خانه استاد برجسته نگارگری کشور به مقوله صنایع دستی پرداخته ایم؛ با باور این مساله که خانه های خلاق صنایع دستی، کریدورهای تجاری سازی صنایع دستی کشور هستند. مقرر است خانه های خلاق مکانی برای تعامل، گفت و گو، بحث و انتقال تجربیات درخشان باشند. در حقیقت خانه های خلاق مکانی برای ترویج و اطلاع رسانی در ارتباط با ظرفیت های صنایع دستی و ارتقا جایگاه اقتصادی و تجاری این حوزه ها هستند.
سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز اشاره کرد: نوآوری کار بخش دولتی نیست. ما باید قبول نماییم که کارمند دولت نمی تواند در این عرصه فعالیت داشته باشد و از چنین فردی هیچ گاه نوآوری بیرون نمی آید، نوآوری زمانی اتفاق می افتد که فردی تحت فشار باشد بنا بر این مراکز نوآوری را ایجاد می نماییم. قرار نیست تیمی که کار استارت آپی می کند حقوق بگیرد. این یک مکانیزم برد برد است. شتاب دهنده روی کار سرمایه گذاری می نماید، نه حقوق افراد. تا جایی که به خلق نورآوری برسند. این رمز حرکت و نوآوری است. باید قبول نماییم فرقی هست بین پولی که کارآفرین از جیب خودش برای سرمایه گذاری می گذارد با دولتی که با پول مالیات و نفت سرمایه گذاری می نماید.
او اظهار داشت: توسعه نوآوری در وضعیت فعلی با پول بخش خصوصی اتفاق می افتد نه دولت. دولت می تواند در زیرساخت ها کمک نماید، مانند همین ساختمان خانه استاد بهزاد. ما باید هزینه های بخش خصوصی را کم کرده و ریسک های آنرا پایین بیاوریم. در معاونت علمی کاملا در خدمت هستیم تا خانه های خلاقی که طی یکی دو سال شروع شده، فعالیتشان را ادامه دهند. افرادی که به دنبال خلاقیت و نوآوری هستند همان استاد بهزادهای آینده هستند، ولی ما خودمان آنها را با پول نفت خراب کردیم. چرا هیچ گاه فکر نمی نماییم که آدم ها خلاقیت دارند. این نقطه ای است که می گوییم جوانان را نابود کرده ایم.
ستاری با اعلان اینکه «نفت به زیرساخت های فکری و فرهنگی ضربه زده است»، تصریح کرد: امیدواریم با این استارت آپ ها اتفاق های خوبی در حوزه صنایع دستی بیفتد. این خانه که کوچک ترین خانه خلاقی است که در این سال ها به وجود آمده است و امیدوارم تا ۱۵ خانه خلاق دیگر تا سال آینده به ۸ خانه خلاق دیگرمان اضافه شود و تولید ثروت کنند.
همین طور پرویز کرمی، رییس ستاد توسعه فناوری های نرم و هویت ساز نیز دراین برنامه اظهار داشت: ۵۰ درصد خروجی دانشگاه های ما همان افرادی هستند که در حوزه صنایع نرم آموزش می بینند. آیا این افراد باید کارهای دیگری غیر از تخصص شان انجام دهند یا فروشنده دوره گرد شوند؟ خیر آنها می توانند در حوزه صنایع خلاق مطرح شوند، کارآفرینی و اشتغال زایی و درآمدزایی کنند. ۲۷۰۰ میلیارد دلار گردش مالی صنایع نرم در دنیاست. ایران می تواند یک درصد آنرا به خود اختصاص دهد؛ آن هم بوسیله خانه های خلاق و نوآور سراسر کشور. این خانه ها بستری هستند که از ایده تا محصول و محصول تا بازار را در حوزه صنایع فرهنگی و نرم تمشیت می کنند.
کرمی افزود: حالا ۹ خانه در کشور راه افتاده که دو خانه در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری بوده و الان خانه خلاق بهزاد، کاربری صنایع دستی را گرفته است. ما در حوزه صنایع فرهنگی ۱۰ رشته داریم که یکی از رشته های آنها صنایع دستی است.
او اضافه کرد: استاد بهزادها خالق هستند و محمد ابوالحسنی ها نشردهنده آنها هستند. باید خانواده آقای ابوالحسنی خوشحال باشند که فرزندشان در این عرصه یک کارآفرین و عاشق بوده است.
با مراسم شروع کارهای «خانه خلاق ب» از این به بعد، خانه استاد حسین بهزاد فعالیت خودرا در حوزه صنایع دستی با چهار استارت آپ جدید شروع خواهدنمود. یکی از این استارت آپ ها با نام «قدک» سامانه پیوند میان ادبیات، صنایع دستی و هنرهای سنتی در بستر واقعیت را به وجود آورده است. استارت آپ دیگر با نام «من اول» یک پرتال ملی پیش فروش صنایع دستی و هنرهای سنتی است. شبکه ملی اطلاعات هنرمندان صنایع دستی و هنرهای سنتی استارت آپ دیگر است.
در این مراسم استارت آپی در قالب تالار ملی فروش توکن مبادله ناپذیر ایران در حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی (NFT) نیز راه اندازی شد.
دراین زمینه حسین شیخ الاسلامی، مدیر این تالار درباره کارهای مربوط به ورود صنایع دستی به حوزه NFT اظهار داشت: هم اکنون متوسط قیمت یک اثر هنری حدود ۲۵۰۰ تا سه هزار دلار است که عموما مربوط به کاراکترهای دیجیتال و الگوهای موجود است. از آنجائیکه ایران نماینده ای در این بازار ندارد، این تالار برای نخستین بار است که به نمایندگی از هنرهای ایرانی در فضای بین الملل افتتاح می شود. امیدواریم بتوانیم با سهم یک درصدی که حق مسلم ما است، در اقتصاد دیجیتال و هنر دیجیتال دست پیدا نماییم. در این راه نیازمند همکاری وزارت میراث فرهنگی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هستیم. آنچه که الان آماده شده پلت فرم پخش، فروش و زیرساخت تبدیل آثار هنری به فایل های بلاکچین شده است.
او اظهار داشت: NFT عبارت است از یک تکنولوژی که با بهره گیری از فناوری بلاکچین امکان جعل فایل های دیجیتال را نا ممکن می کند؛ یعنی اگر تا روز گذشته تنها حالتی که می شد اصالت و تعلق یک کار را اثبات کرد، وجود یک اثر فیزیکی در دست بود، الان دیگر ضرورتی برای این کار وجود ندارد. بلکه نه فقط می توان با ایجاد یک نسخه دیجیتال از آن اثر، اصالت آن به هنرمند را ثابت کرد، بلکه می توان امتیاز آن نسخه دیجیتال را به ارزهای خارجی و در فضای بین المللی به فروش رساند. این تکنولوژی توکن های تعویض ناپذیر یا NFT نام دارد.
شیخ الاسلامی اشاره کرد: شکل کار به اینگونه است که فایل به وجود آمده و قرار گرفته روی یک پلت فرم به هزاران قطعه روی هزاران کامپیوتر مختلف تقسیم می شود و هشتگ اختصاصی به آن تعلق می گیرد که تنها در اختیار هنرمند است. آنچه که در دست هنرمند است با آن فایل اصلی قابل انطباق است. کسی که هشتگ را در اختیار دارد مالک اصلی آن فایل تلقی می شود. بوسیله فروش این هشتگ، این مالکیت را می توان به کسی دیگر منتقل کرد. پس برای صادرات و فروش اثر، احتیاجی به حمل و نقل و گمرک و طی تشریفات اداری نیست. بلکه می توان، اثر هنرمند در سامانه ثبت و ارزیابی قیمت گذاری شود.
او بیان کرد: هم اکنون پلت فرم های مختلفی NFT را پشتیبانی می کنند و در پلت فرم هایی مثل اینستاگرام و فیس بوک می توان NFT اثر را به فروش رساند، اما تالارهای اختصاصی آن نیز وجود دارد. آنچه که برای نخستین بار امروز در ایران راه اندازی شد دو بخش دارد که یکی از آنها مکانیزم تبدیل فایل های هنرمندان به توکن های NFT است که به زودی در کمتر از ۳۰ روز اجرائی می شود و بخش دیگر پلت فرم فروش اختصاصی است. از همین امروز نیز می توان با مراجعه به سایت خانه خلاق «ب» اثر را ثبت کرده و پس از احراز هویت، آثار در صف تبدیل به NFT قرار بگیرند. ما این فایل را در هنرمند می گذاریم. آنها مخیر هستند که آثار را روی پلت فرم ما یا بصورت عمومی در معرض فروش جهانی برسانند.
وی اظهار داشت: مبادلات NFT بر طبق ریال صورت نمی گیرد، بلکه یا بر طبق دلار و یورو یا بر طبق ارزهای دیجیتال انجام می گیرد که باتوجه به ممنوعیت مبادله با ارزهای دیجیتال در کشورمان، راه درست این است که با بهره گیری از مکانیزم هایی که وجود دارد، آثار بصورت دلاری فروخته شود. اما با پلت فرم ما مرحله تبدیل دلار به ریال و برعکس به آسانی انجام می شود. بر این اساس از این به بعد همه آثاری که خلق می شوند، قابلیت فروش در عرصه جهانی را خواهند داشت. گردش مالی صنایع دستی و هنر در قالب NFT بیش از ۹۲ میلیارد دلار است و این گردش فوق العاده رشد خوبی دارد.
در ادامه این مراسم هر یک از مدیران چهار استارت آب «خانه خلاق ب» توضیحاتی درباره چگونگی فعالتشان ارائه کردند.
تابلوی نشان خلاقیت در صنایع دستی که تصویری از محمد ابوالحسنی، موسس این خانه بود نیز رونمایی گردید. این تابلوی قلمزنی روی مس، توسط علی مطیع، از هنرمندان اصفهانی تهیه شده است. مقرر است تابلوی نشان خلاقیت هر سال چهارم خرداد ماه به مناسب سالروز تولد محمد ابوالحسنی بعنوان کارآفرین و موسس خانه به هنرمندانی که در حوزه صنایع دستی و صنایع فرهنگی، اقدامات خلاقانه ای داشته اند، بعد از داوری اهدا شود.
در کنار رونمایی از این نشان، تابلوی پازل کاشی یادمان بازگشایی خانه «ب» نیز توسط خانواده ابوالحسنی و مسئولان حاضر در مراسم تکمیل شد.




منبع:

1400/03/10
11:47:27
5.0 / 5
1162
تگهای خبر: آموزش , برنامه , تولید , ثبت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
EnjoyTrip.ir لذت سفر لذت سفر