رئیس اتاق بازرگانی تهران:
ایران در افت ارزش پول ملی ركورد زده است
به گزارش لذت سفر رئیس اتاق بازرگانی تهران می گوید پارسال تحت تأثیر تورم و پایین نگه داشتن دستوری قیمت ارز در سالهای قبل، ایران در افت ارزش پول ملی رکورد زده است.
به گزارش لذت سفر به نقل از ایسنا، مسعود خوانساری در نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، اظهار نمود: متاسفانه اقتصاد ایران از نظر شاخصهای اقتصادی در بعضی حوزه ها شرایط مطلوبی ندارد و در صورتیکه برنامه ریزی صحیحی صورت نگیرد، فشار اقتصادی بر روی اقشار کم درآمد جامعه افزایش خواهد یافت.
وی ضمن اشاره به افت ارزش پول ملی در سالهای گذشته، اظهار داشت: متاسفانه ما در این عرصه بالاترین سرعت افت ارزش پارسال را به ثبت رسانده ایم. در کنار آن آمار اشتغال هم نشان داده است در سال ۱۳۹۹، تعداد شاغلان از ۲۴ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر به ۲۳ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر کاهش یافته که بخش مهمی از آن تحت تأثیر کرونا رخ داده و این فشار به اقشار کم درآمد را نشان داده است.
رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به اینکه تاب آوری اقتصاد ایران رتبه ۱۲۸ در میان ۱۳۰ کشور را نشان می دهد، بیان نمود: در شرایطی که ترکیه در رتبه ۶۰ قرار گرفته، فعالان اقتصادی و اقشار کم درامد در ایران فشار بالایی را تجربه می کنند. متاسفانه میزان خانوارهای زیر خط فقر از ۱۵ به ۳۰ درصد کاهش یافته است و این برای ما زنگ خطر خواهد بود.
خوانساری به مشکلات موجود در نظام بودجه ریزی ایران هم اشاره نمود و اظهار داشت: براوردها نشان داده است که میزان بودجه در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۴۰ درصد رشد داشته که هرچند بخشی از آن در صورت تحقق به بودجه اضافه می شود اما در نهایت کسری بودجه بسیار محتمل است و دولت جدید احیانا کشور را در چنین شرایطی تحویل می گیرد.
به نقل از ایشان، با عنایت به سرعت بالای رشد نقدینگی، نرخ تورم در اقتصاد ایران دو رقمی شده و اگر در این روند تغییری رخ ندهد ما تا آخر سال همچنان تورم دو رقمی داریم و این به معنای افزایش فشار بر روی اقشار کم درآمد است.
رئیس اتاق تهران ضمن اشاره به برخی مشکلات داخلی در دشوارتر کردن شرایط اقتصادی کشور، تصریح کرد: براوردها از عملکرد دو ماهه تجاری نشان داده است که میزان واردات حدود ۳۸ و میزان صادرات حدود ۴۸ درصد افزایش پیدا کرده است. با این حال، میزان ماندگاری کالاها در گمرک از حدود ۲۰ روز قبل از کرونا، امروز به ۵۰ روز رسیده و این در شرایطی است که هر روز توقف کالا، یک درصد به قیمت تمام شده محصول می افزاید و اگر تغییری در این سیاست ها رخ ندهد، بطور قطع فشار بر روی فعالان اقتصادی ادامه خواهد داشت.
منبع: enjoytrip.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب