بررسی شرایط ثبت ملی یک روستا و چهار شهر صنایع دستی

بررسی شرایط ثبت ملی یک روستا و چهار شهر صنایع دستی

لذت سفر: شرایط ثبت ملی یک روستا و چهار شهر از 3 استان کشور در دومین جلسه پنجمین شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایع دستی، بررسی گردید.


به گزارش لذت سفر به نقل از ایرنا از خبرنگار میراث آریا، در دومین جلسه پنجمین شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای که امروز دوشنبه ۲۲ آذر با حضور پویا محمودیان معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی و ارزیابان این شورا در محل ساختمان تاریخی کوشک تهران برگزار شد، وضعیت و شرایط روستای اندج استان قزوین بعنوان روستای ملی گلیم بافی، شهر خوی از آذربایجان غربی بعنوان شهر ملی قالی ریزماهی، شهر شوشتر بعنوان شهر ملی احرامی بافی، اندیکا بعنوان شهر ملی دست بافته های بختیاری و شهر رفیع بعنوان شهر ملی بوریابافی از استان خوزستان بررسی گردید.
حمایت وزارت میراث فرهنگی از صنایع دستی قزوین
در بخش اول این جلسه پرونده روستای اندج استان قزوین بررسی گردید که در این جلسه معاون عمرانی استانداری قزوین، نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی و مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی این استان با ارائه توضیحاتی به دفاع از این پرونده پرداختند و پویا محمودیان معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی نیز با اشاره به ظرفیت های این روستا در زمینه گلیم بافی از قول مساعد این وزارتخانه برای ثبت ملی آن آگاهی داد.
در ادامه این جلسه وضعیت و شرایط ۳ پرونده شهرهای شوشتر، اندیکا و رفیع از استان خوزستان بررسی گردید که سید حکمت الله موسوی مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی خوزستان در این جلسه در سخنانی با اشاره به اهمیت حوزه صنایع دستی در خوزستان اظهار داشت: «شوشتر، رفیع و اندیکا سرشار از ظرفیت های گردشگری، آثار تاریخی و صنایع دستی هستند که ثبت ملی آنها بعنوان شهرهای ملی صنایع دستی می تواند به معرفی هرچه بهتر این ظرفیت ها و استفاده بهینه از آنها کمک نماید.»
وزارت میراث فرهنگی، با اهمیت تر از وزارتخانه های نفت و امور خارجه
سهراب گیلانی نماینده شوشتر نیز در این جلسه اظهار داشت: وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی به نظر من از وزارت نفت و وزارت امور خارجه مهمتر است. خوشبختانه در هر ۳ حوزه ماموریتی این وزارتخانه دارای ظرفیت های فراوانی هستیم و از این اقدام پسندیده این وزارتخانه در ثبت ملی شهرها و روستاهای صنایع دستی حمایت می نماییم.
وی ادامه داد: در شوشتر در زمینه های مختلف همچون حوزه صنایع دستی ظرفیت های فراوانی وجود دارد و ثبت ملی این شهر بعنوان شهر ملی احرامی بافی می تواند به معرفی و شناخت این ظرفیت ها کمک نماید و موجب اشتغال زایی و درآمدزایی مردم منطقه خواهد شد.
گیلانی اشاره کرد: این ظرفیت ها مورد توجه ما در مجلس نیز هست و از ثبت ملی شوشتر بعنوان شهر ملی احرامی بافی به طور قطع حمایت می نماییم.
روی بازاریابی صنایع دستی در اندیکا کار کردیم
علیرضا ورناصری نماینده مسجد سلیمان، اندیکا و هفتکل نیز در این جلسه در سخنانی اظهار داشت: اقدام وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی در ثبت ملی شهرها و روستاهای صنایع دستی بسیار پسندیده و به جا است و ظرفیت هایی که در اندیکا وجود دارد با این ثبت اهمیت بیشتری پیدا می کند.
او اضافه کرد: روی بازاریابی محصولات صنایع دستی در اندیکا کار کرده ایم و اعتقاد داریم باید دست هنرمندان صنایع دستی را گرفت و از آنها حمایت کرد.
این نماینده مجلس افزود: توجه به صنایع دستی می تواند به ایجاد اشتغال و درآمدزایی برای مردم منطقه موثر باشد. خوشبختانه در آن منطقه نیروی انسانی فراوان و مواد اولیه ارزان داریم که می تواند به تولید هرچه بهتر محصولات صنایع دستی در این منطقه کمک نماید.
ورناصری اشاره کرد: بعنوان نماینده مجلس حمایت خودرا از ثبت اندیکا بعنوان شهر ملی دست بافته های بختیاری اعلام می کنم و امیدوار هستم با ثبت ملی این شهر شاهد روزهای خوبی در صنایع دستی اندیکا باشیم.
ثبت شهرهای ملی صنایع دستی سبب رونق اشتغال می شود
پویا محمودیان معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی نیز در این جلسه در سخنانی با اشاره به اهمیت صنایع دستی خوزستان اظهار داشت: خوزستان استان بزرگ و پهناوری است و در زمینه صنایع دستی دارای ظرفیت های فراوانی است که در این جلسه ۳ پرونده از ۳ شهر این استان بررسی می شود.
او اضافه کرد: هدف ما از ثبت ملی شهرها و روستاهای صنایع دستی حفظ آنها، کمک به اشتغال و پشتیبانی از هنرمندان است.
محمودیان افزود: استاندار خوزستان بعنوان استاندار ویژه انتخاب شده است و انتظار ما این است که موضوع شهرها و روستاهای ملی صنایع دستی در این استان نیز ویژه دیده شود و مورد حمایت مسئولان ارشد استانی قرار گیرد.
معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی اشاره کرد: جایگاه صنایع دستی باید ارتقا یابد و نقش آن برای مردم و مسئولان بیش از پیش نمایان شود چونکه صنایع دستی نقش بسیار مهمی در ایجاد اشتغال و درآمدزایی دارد.
حمایت مسئولان آذربایجان غربی از قالی ریزماهی
در بخش سوم این جلسه پرونده شهر خوی بعنوان شهر ملی قالی ریزماهی بررسی گردید که در ابتدای این جلسه جلیل جباری مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی اظهار داشت: قالی ریزماهی در خوی اهمیت فراوانی دارد مسئولان شهر و استان از این ثبت حمایت خواهند کرد.
عادل نجف زاده نماینده مردم خوی در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: خوشبختانه داشته های فراوانی داریم و این داشته ها باید با تمام توان حفظ شود و ثبت ملی و جهانی در زمینه های مختلف همچون صنایع دستی می تواند موجب صیانت این داشته ها شود.
او اضافه کرد: بعنوان نماینده مجلس از تمام توان خود برای پشتیبانی از صنایع دستی خصوصا فرش خوی بهره خواهم گرفت و حتی پیشنهاد دارم ردیف بودجه مشخصی برای فرش خوی در نظر گرفته شود.
نجف زاده اشاره کرد: «تمام حمایت ها از فرش خوی را خواهیم داشت و در زمینه آموزش، ایجاد اشتغال، فروش و صادرات آن کمک خواهیم کرد و بمنظور حمایت و معرفی هرچه بهتر این هنر تندیسی از یک بانو درحال فرش بافی تهیه و در ورودی شهر خوی نصب خواهد شد.»
برگزاری نمایشگاه های قالی ریزماهی در خوی
سجاد چهره آرا رئیس شورای اسلامی شهر خوی نیز در ادامه این جلسه اظهار داشت: «شورای شهر و شهرداری خوی با تمام ظرفیت از ثبت خوی بعنوان شهر ملی قالی ریزماهی حمایت خواهدنمود و در این زمینه هر گونه کمکی که لازم باشد با جان و دل انجام خواهیم داد.»
حسن نصرالله پور شهردار خوی نیز اظهار داشت: از نظر مدیریت شهری، ثبت این شهر بعنوان شهر ملی قالی ریزماهی بسیار اهمیت دارد. خوی یک شهر گردشگرپذیر است و ثبت ملی داشته های صنایع دستی آن نیز اهمیت فراوانی دارد.
او اضافه کرد: این قول را می دهم که تندیس فرش بافی خوی را در این شهر نصب خواهیم کرد و درباره برگزاری نمایشگاه ها در خوی نیز همکاری خواهیم کرد.
فرش خوی معرفی شود
معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی نیز در ادامه این جلسه و پس از شنیدن توضیحات مسئولان استانی اظهار داشت: خوشبختانه این پرونده، پرونده جامع و کاملی است و باتوجه به ظرفیت هایی که در خوی در این رشته وجود دارد به احتمال زیاد این پرونده با نظر موافق ارزیابان شورای راهبردی ثبت خواهد شد که پس از ثبت انتظار داریم در زمینه اطلاع رسانی و معرفی این شهر بیش از پیش فعالیت شود.
او اضافه کرد: این پرونده نخستین پرونده ای خواهد بود که از آذربایجان غربی ثبت خواهد شد که یک اتفاق خوب برای استان بشمار می رود.
محمودیان افزود: اگرچه وزارت صمت متولی حوزه فرش است اما ما هیچ گاه فرش را بغیر از خود ندانستیم و پرونده های در رابطه با فرش را در سطح ملی و جهانی پیگیری می نماییم و هر کاری که برای پشتیبانی از تولید و صادرات فرش لازم باشد به طور قطع انجام خواهیم داد.
معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی اشاره کرد: برای پشتیبانی از این رشته هنری و معرفی آن نیازمند همکاری تمام مسئولان استانی همچون استاندار، فرماندار، شهردار، رییس شورای اسلامی شهر و... هستیم.



منبع:

1400/09/24
13:19:46
5.0 / 5
616
تگهای خبر: آثار تاریخی , آموزش , تاریخی , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
EnjoyTrip.ir لذت سفر لذت سفر