در سالروز تأسیس لذت سفر عنوان شد؛

کنگره نقد مرمت در اصفهان برگزار گردد

کنگره نقد مرمت در اصفهان برگزار گردد

به گزارش لذت سفر، اصفهان پیشکسوت معماری و مرمت بناهای تاریخی با اشاره به اینکه رسانه ها باید بی طرفانه عمل کرده و سفارشی رفتار نکنند، اظهار داشت: در روز ایسنا به برگزاری کنگره نقد مرمت در اصفهان تاکید کنید، چونکه به بالا بردن دانش در حوزه مرمت کمک بسیاری می کند.



مرتضی فرشته نژاد در بیست و سومین سالروز تأسیس خبرگزاری ایسنا و در گفتگو با این رسانه، اظهار نمود: رسانه های مختلف ازجمله خبرگزاری ها، در امور مختلف و متنوع جامعه بسیار تأثیرگذار هستند، اما این مساله در شرایطی حاصل می شود که بی طرفانه عمل کنند، یعنی سفارشی رفتار نکنند، چونکه خبرگزاری ها زبان و سخنگوی ملت اند و باید حرف مردم را بزنند و درخواست مردم را منتقل کنند.

فرشته نژاد با اشاره به عملکرد موفق ایسنا و سایر خبرگزاری ها در انتقال نظر متخصصان و صاحب نظران در رابطه با شیوه نادرست مرمت دو گنبد مسجد شیخ لطف الله و مسجد جامع عباسی، خاطرنشان کرد: مردم اصفهان دوستدار میراث فرهنگی هستند، در واقع خودِ میراث فرهنگی اند، یعنی این طور نیست که از کنار یک بنای تاریخی بی خیال عبور کنند، چون خودشان هنرمند هستند و هنر را می شناسند و با هنر عجین هستند؛ ازاین رو وقتی ببینند بنایی تخریب شده یا مرمت آن نادرست است ایراد می گیرند که در مورد دو گنبد مسجد شیخ لطف الله مسجد جامع عباسی همین صورت گرفت و خوشبختانه خیلی از رسانه ها ازجمله ایسنا هم همپای آنها پیش رفت و صدای اعتراض آنها را منعکس کرد.

او با اعلان اینکه خوشبختانه ایسنا و خیلی از خبرگزاری های دیگر در مورد مبحث های مختلف در زمینه میراث فرهنگی و بخصوص مرمت این دو گنبد بی طرفانه عمل کرده اند، اظهار امیدواری کرد که همیشه این طور رفتار شود تا با جابه جا کردن یک حرف، یک نقطه و یا یک کلمه، خوب را بد و بد را خوب جلوه ندهند؛ گناهکار را بی گناه و بی گناه را گناهکار جلوه ندهند.

این پیشکسوت معماری و مرمت تاکید کرد: وقتی در مورد بی طرفانه عمل کردن به شما بعنوان یک رسانه که زبان مردم هستید تاکید شده و ایراد گرفته شود، در آن صورت کم کم جامعه روبه اصلاح پیش می رود و سایرین متوجه خواهند شد که همه مردم به موضوعات جاری در زمینه های مختلف واقف هستند و متوجه می شوند.

فرشته نژاد با اعلان اینکه ایسنا خبرگزاری دانشجویان ایران است و مبحث درک مباحث مختلف در جامعه و انعکاس آنها بخصوص در بین دانشجویان بعنوان قشر منتخب جامعه هم بسیار دیده می شود، افزود: باید این قشر ممتاز و منتخب جامعه حفظ شوند و از دیدگاه های آنها برای بهبود امور استفاده کرد، چونکه دانشجویان هستند که وقتی در کارها اعوجاجی ببیند ایرادها را به خوبی منتقل می کنند، همینطور امیدوارم مبحث حذف کنکور که من با آن مخالفم خدشه ای به انتخاب برترین ها وارد نکند و به عبارتی با برداشتن کنکور دوغ و دوشاب مخلوط نشوند.

او تاکید کرد: ازنظر من همه خبرگزاری ها زحمت می کشند، اما به همه آنها می گویم که سعی کنید کار شما سفارشی نباشد، چونکه در این صورت گناه بزرگی است. بی طرفانه عمل کنید و همان صحبتی که گفته می شود را منعکس کنید و بدانید اگر من اظهارنظری می کنم مسئولیت آن با من است.

معاون سابق اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان اظهار داشت: یکی از مواردی که من بارها به انتقال آن از راه رسانه ها تاکید کرده و این دفعه هم مطرح می کنم تا در ایسنا به آن پرداخته شود برگزاری کنگره نقد مرمت در اصفهان است که به بالا بردن دانش در حوزه مرمت کمک بسیاری می کند. وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری و اداره کل میراث فرهنگی استان باید جمع نخبگان و صاحب نظران در زمینه میراث فرهنگی را در اصفهان جمع کند تا امور مختلف در این عرصه را بررسی نمایند. چند دهه قبل که حفاظت و مرمت بناهای تاریخی استان در کشور و در استان به خوبی انجام می شد به سبب برگزاری دو کنگره نقد مرمت در سال بود، ولی حالا متأسفانه اصلاً گوش نمی دهند و حتی می پرسند منظور از کنگره نقد مرمت چیست؟! درحالی که برگزاری این کنگره حداقل به مدت سه روز با هدف بهتر شدن و پیشبرد امور مرمت و حفاظت میراث فرهنگی به تشریفات نیاز ندارد و شک نکنید افرادی که متخصصان دلسوز میراث فرهنگی هستند و تمایل دارند آنچه را می دانند برای بهتر شدن جریان مرمت منتقل کنند به هتل ۵ ستاره و یا اتومبیل لوکس برای رفت وآمد نیازی ندارند، اما نمی دانم چرا این کار را نمی کنند؟!

فرشته نژاد اضافه کرد: این مورد را هم در روز ایسنا یادآوری کنید؛ بزرگ ترین ایراد من به شیوه مرمت بناهای تاریخی در اصفهان، مبادرت به صورت پیمانکاری است؛ درحالی که لازم است در مورد مرمت، صاحب نظران نخبه ای در وزارت خانه حضورداشته باشد تا مرمت آثار با نظارت عالی صورت گیرد یعنی در مورد مرمت، حضور ناظر عالی که از بالاترین دانش در این عرصه برخوردار باشد اهمیت بسیاری دارد؛ بعنوان مثال ناظران مرمت گنبد مسجد شیخ لطف الله و مسجد جامع عباسی باید هم از کاشی سر دربیاورند و هم از معماری و گچ و تمام ریزه کاری های در ارتباط با این بنا و مرمت آنرا بدانند درحالی که تابحال این طور نبوده است و مرمت ها به صورت پیمانکاری به انجام می رسد و این چنین است که مرمت بناها نتیجه مورد رضایت را ندارد و از وضعیتی که داشتند خراب تر هم می شوند.

او خاطرنشان کرد: مرمت بناهای تاریخی باید همچون گذشته به صورت امانی انجام شود. در آن زمان که شیوه امانی برای مرمت استفاده می شد اولاً کسانی به این منظور انتخاب می شدند که خبره ی کار بودند، دوما در آینده این امید وجود داشت که شاگردانی که در کنار آنها کار می کردند جانشین این اساتید شوند و این رشته گسسته نمی شد. متأسفانه برای بالا رفتن سرعت مرمت بناها رویکرد پیمانکاری در پیش گرفته شد و حتی بااین حال همه شرایط قراردادهای پیمانی هم اجرانشده و نظارت عالی بر مرمت ها وجود ندارد.





منبع:

1401/09/18
12:51:02
5.0 / 5
485
تگهای خبر: تاریخی , صنایع دستی , فرهنگی , گردشگری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
EnjoyTrip.ir لذت سفر لذت سفر