رئیس قوه قضاییه تاكید كرد

ضرورت استمرار ساماندهی اموال تملیکی و توقیفی

ضرورت استمرار ساماندهی اموال تملیکی و توقیفی

لذت سفر: به گزارش لذت سفر، رئیس قوه قضاییه اظهار داشت: اقدامات بخش های مختلف قوه قضاییه در زمینه کمک به مهار تورم و رشد تولید، همچنان باید با قوت و قدرت در سرتاسر کشور استمرار داشته باشد.



به گزارش لذت سفر به نقل از ایسنا، براساس اعلام مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در نشست «بروزرسانی سند تحول قضایی» و «بررسی چگونگی کمک قوه قضاییه به تحقق هرچه بیشتر شعار سال ناظر بر جهش تولید با مشارکت مردم» ضمن اشاره به برخی اقدامات صورت گرفته در دستگاه قضا در جهت تحقق شعار سال ۱۴۰۲ (مهار تورم، رشد تولید) اظهارکرد: اقدامات بخش های مختلف عدلیه در زمینه کمک به مهار تورم و رشد تولید همچنان باید با قوت و قدرت در سرتاسر کشور استمرار داشته باشد.

رئیس قوه قضاییه ضمن اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۳ از جانب مقام معظم رهبری بعنوان سال «جهش تولید با مشارکت مردم» اظهار داشت: ما بعنوان مسؤلان قوه قضاییه تضمین می دهیم که نهایت تلاش و تلاش خویش را در جهت حفاظت و صیانت از سرمایه های مردم که وارد عرصه تولید و اشتغال می شود، به عمل بیاوریم.

رئیس دستگاه قضا با اشاره به اینکه مصمم هستیم در سالجاری، برنامه ها و تدابیر طراحی شده خویش را برای پشتیبانی از تولید و تولیدکنندگان و فعالان و سرمایه گذاران اقتصادی، با قوت و قدرت هر چه تمام تر اجرایی و عملیاتی نماییم، خاطرنشان کرد: تلاش می نماییم موانع مشارکت فعالانه اقتصادی و تولیدی مردم را با همکاری سایر قوا، مرتفع نماییم. بدون تردید باید در سالجاری، با همدلی و همکاری همه جانبه، عقب ماندگی های حوزه تولید را جبران نماییم که در این راه، علاوه بر فعالان و سرمایه گذاران کلان و خرد اقتصادی و تولیدی، عموم مردم هم می توانند یاری گر باشند.

محسنی اژه ای در ادامه ضمن اشاره به اهمیت مقوله اجرای سند تحول قضایی و روزآمدسازی آن نکاتی را بیان کرد.

همچنین در حاشیه این نشست، اقدامات صورت گرفته و دستاوردهای حوزه ساماندهی کالاهای بلاتکلیف ِ موجود در انبارها و پارکینگ های سراسر کشور شامل کالاهای موجود در انبارهای گمرکات و اموال تملیکی، وسایل نقلیه توقیفی موجود در پارکینگ ها همینطور آرای صادره در حوزه اصل ۴۹ مورد بررسی قرار گرفتند و رئیس دستگاه قضایی سفارش هایی تخصصی را در باب این موضوعات بیان کرد.

محسنی اژه ای ضمن اشاره به بهبود وضعیت ساماندهی و تعیین تکلیف کالاهای موجود در انبارها و پارکینگ های سراسر کشور نسبت به سالهای گذشته اظهار نمود: امروز به وضوح شاهد بهبود وضعیت کالاهای بلاتکلیف شامل اموال تملیکی، توقیفی، قاچاق، متروکه و... نسبت به قبل هستیم و مشاهده می نماییم که در نتیجه اقدامات و تمهیدات اتخاذ شده، به میزان زیادی از بروز و وقوع فساد و صدمه در این عرصه جلوگیری به عمل آمده است.

رئیس قوه قضاییه با تکیه بر این نکته که رسیدگی های انجام شده طی مدت اخیر در جهت ساماندهی وضعیت اموال تملیکی، توقیفی، قاچاق و متروکه و... همچنان باید با قوت و مجدانه استمرار پیدا کند، اظهار داشت: درصورتیکه تدابیر و تمهیدات اتخاذ شده در جهت ساماندهی کالاهای بلاتکلیف مستمر نباشد و رسیدگی ها بر وضعیت اموال مزبور مانند آن چه در دو سال قبل صورت گرفت، ادامه پیدا نکند، امکان دارد باردیگر همان وضعیت سابق را در این عرصه شاهد باشیم. مقامات قضایی ذی صلاح در جهت صیانت از بیت المال و اموال عمومی و خصوصی، نهضتی را که در قضیه ساماندهی جامع اموال تملیکی و توقیفی شروع شده است را با قدرت ادامه دهند.

محسنی اژه ای در ادامه بر لزوم اتخاذ تدابیر لازم در مقوله هایی نظیر «تنظیم صورت جلسه های دقیق توسط ضابطین هنگام کشف کالاهای قاچاق» و «تسریع در رسیدگی و تعیین تکلیف پرونده های اموال تملیکی از جانب قوه قضاییه و تعزیرات» تصریح کرد و در ادامه به وزیر دادگستری دستور داد که در جهت تسریع در روند ترخیص کالاها از بنادر و گمرکات و کاهش فسادهای ناشی از ماندگاری کالاها در انبارها، موضوعات مذکور را در دولت پیگیری کند.

رئیس دستگاه قضا همینطور ضمن اشاره به میزان قابل توجه آرای صادره در ارتباط با اصل ۴۹ طی ایام پایانی سال ۱۴۰۲ اظهار داشت: در جهت تعیین تکلیف خودرو ها و موتورسیکلت های توقیف شده پارکینگ های سراسر کشور، طی ماه های پایانی سال ۱۴۰۲ قریب به ۲۶ هزار رای در شعب در ارتباط با اصل ۴۹ صادر شد و تکلیف ده ها هزار وسیله نقلیه مشخص شد این در حالیست که امکان دارد با هر یک از این آراء، صدها موتورسیکلت تعیین تکلیف و رفع توقیف شوند.

همچنین «پوریانی» حاکم شرع سازمان اموال تملیکی هم به عرضه گزارشی از وضعیت این سازمان، اقدامات صورت گرفته اخیر و چالش های پیش روی آن پرداخت.

وی بازدیدهای میدانی رئیس قوه قضاییه، رؤسای کل دادگستری ها، دادستان های مراکز استان ها و برخی شهرها از انبارهای بنادر، گمرکات و اموال تملیکی را نقطه عطفی در تعیین تکلیف کالاهای موجود در انبارهای اموال تملیکی دانست و اظهار داشت: تاکیدات مستمر رئیس دستگاه قضا در مورد ساماندهی وضعیت اموال تملیکی و متعاقب آن، نظارت ها و بازدیدهای میدانی مقامات قضایی از انبارهای اموال تملیکی، نقش بسزایی در تعیین تکلیف کالاهای موجود در این انبارها طی دو سال قبل داشته است.

وی خاطرنشان کرد: تمام تلاش ما اینست که تعیین تکلیف کالاهای متروکه و قاچاق، پیش از آنکه از حیز انتفاع ساقط و فاسد شوند، صورت گیرد.

پوریانی با اشاره به اینکه الان از صفر تا صد امور در ارتباط با فروش کالاهای متروکه از جانب حاکم شرع سازمان اموال تملیکی، به صورت سیستمی صورت می گیرد، اظهار داشت: هم اکنون وقتی مشخصات یک کالای متروکه به دفتر حاکم شرع سازمان اموال تملیکی اعلام گردد، در نهایت ظرف ۴۸ ساعت اجازه فروش آن صادر می شود این در حالیست که روند مزبور در گذشته بعضاً به مدت سه تا چهار ماه به طول می انجامید.

حاکم شرع سازمان اموال تملیکی ضمن اشاره به بهبود قابل توجه وضعیت اموال تملیکی در سرتاسر کشور طی دو سال گذشته اظهار داشت: در نتیجه اقدامات صورت گرفته و پیگیری های به عمل آمده طی این مدت، بیشتر از ۸۲ هزار متر انبار از جانب سازمان اموال تملیکی خریداری شده است و بیشتر از ۵۲ هزار متر از انبارهای این سازمان هم قفسه بندی شده اند.

پوریانی ضمن اشاره به تعیین تکلیف حدود ۷۶ هزار میلیارد تومان از کالاهای سازمان اموال تملیکی به انحاء مختلف از سال ۱۴۰۱ تابحال اظهارکرد: از زمان ورود هیئت مدیره جدید سازمان اموال تملیکی در سال ۱۴۰۱ تا به امروز، فروش اموال منقول این سازمان در مقایسه با مدت مشابه سالهای گذشته، ۴۲۵ درصد افزایش را نشان داده است.

حاکم شرع سازمان اموال تملیکی از بازگشت ۳۸ هزارمیلیارد تومان کالا از راه اعاده به صاحبان مشاغل و چرخه تولید از سال ۱۴۰۱ تابحال اطلاع داد و اظهار داشت: طی مدت اخیر 4000 خودروی سواری سبک و سنگین وارداتی که از سال ۱۳۹۶ در گمرکات و بنادر سراسر کشور رسوب شده بودند، تعیین تکلیف شده و به فروش رسیدند.

وی همینطور از افزایش ۷۷ درصدی پرونده های تعیبن تکلیف شده سازمان اموال تملیکی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ اطلاع داد و اظهارکرد: بیشترین میزان سهم روش های فروش سازمان اموال تملیکی در سال ۱۴۰۲ در ارتباط با مزایده الکترونیکی سراسری در بستر سامانه تدارکات دولت با ۹۵درصد است.





منبع:

1403/01/05
13:08:35
5.0 / 5
298
تگهای خبر: برنامه , تولید , خرید , خودرو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
EnjoyTrip.ir لذت سفر لذت سفر