چه كسی باید وزیر میراث فرهنگی و گردشگری شود؟

چه كسی باید وزیر میراث فرهنگی و گردشگری شود؟

لذت سفر: این روزها سوژه وزارتخانه شدن میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از اخبار مهم در دستگاه اجرایی كشور است. افكار عمومی منتظر است تا ببیند رئیس جمهور چه كسی را بعنوان نخستین وزیر پیشنهادی این وزارتخانه پیشنهاد می كند؟ به نظر من كسی كه می خواهد وزیر شود، باید اهمیت ویژه ای به بخش خصوصی بدهد و برای تقویت تاسیسات گردشگری و تفویض اختیارات دولت به آنها برنامه داشته باشد. موضوعی كه در قانون برنامه ششم توسعه به آن تصریح شده است.



وزیری كه مقرر است عهده دار مدیریت عالی صنعت گردشگری شود، باید فرد شجاعی باشد. گردشگری صنعتی فرابخشی است و ارتباط تنگاتنگی با بسیاری از سازمان ها، نهادها و وزارتخانه ها دارد. وزیر مربوطه باید در این روابط برون سازمانی، منافع سازمانی را به منافع شخصی ترجیح دهد و منافع كلان صنعت گردشگری باید در اولویت باشد. در واقع باید كاری كند كه سازمان ها در جریان نقشی كه در صنعت گردشگری دارند، به صورت سلیقه ای و جزیره ای عمل نكنند و مشكلاتی كه امروز بر اثر این نوع عمل كردن داریم، برطرف شود.
نكته دیگری كه در این میان اهمیت دارد و در انتخاب وزیر باید مورد توجه قرار بگیرد، این است كه وزیر مربوطه از بدنه صنعت گردشگری انتخاب و سوابق كاری و تحصیلاتش با این صنعت ارتباط داشته باشد. از نظر جایگاه اجتماعی و نوع ارتباطاتی كه دارد، حرفش در دولت نفوذ داشته باشد. متاسفانه در گذشته معمولاً آدم هایی با سوابق و روابط صرفا سیاسی بعنوان رئیس سازمان میراث فرهنگی انتخاب می شدند. یعنی بیشتر روسای سازمان وابسته به جریان ها و طیف های سیاسی خاص بودند و این، به كار سازمان لطمه می زد. گردشگری ماهیتا غیرسیاسی است و این معنا نباید در انتخاب وزیر فراموش شود. ما شخصیت های كارآمد، بانفوذ و خوشنامی داریم كه توانایی و سواد این كار را دارند و می توانند بعنوان وزیر انتخاب شوند.
اما مساله ای كه همیشه مورد تاكید فعالان و دست اندركاران گردشگری بوده، این است كه در اتخاب مدیران از نظرات فعالان در بخش خصوصی و تشكل ها هم استفاده گردد. چیزی كه كمتر شاهد آن بوده ایم. متاسفانه در گذشته در مورد رئیس سازمان از نظر دست اندركاران واقعی صنعت گردشگری استفاده نشد و هر وقت هم كه رئیس سازمان می خواست معاون گردشگری انتخاب نماید، گرچه ظاهرا نظر بخش خصوصی را جویا می شد اما در نهایت راه خودش را می رفت، طوری كه انگار این نظرخواهی جنبه صوری دارد. بدین سبب انتظار داریم اولا در انتخاب شخص وزیر و ثانیا بعد از انتخاب وزیر در انتصاب معاونینش با تشكل ها مشورت شود. چونكه این امر بی‎شك به توسعه بخش گردشگری كشور كمك می نماید.
ما در بخش خصوصی ظرفیت های خوبی جهت بررسی و كارشناسی داریم و ارتباط مان بویژه با مجلس شورای اسلامی بسیار عالی است و می توانیم در این تعاملات، افراد ذی صلاح و كارآمدی را برای تصدی وزارتخانه پیشنهاد بدهیم.
در مورد بخش اقامتگاهی هم انتظار داریم وزیر آینده سالم سازی محیط و مراكز اقامتی رادر دستور كار قرار دهد. متاسفانه در گذشته دستگاه های مختلف همچون خود سازمان میراث فرهنگی به دلیلهای گوناگون دنبال فراگیر كردن مراكز معتبر و غیر رسمی خود بوده اند واز این جهت به اقامتگاه های رسمی و حرفه ای لطمه زده اند. انتظار است وزیر آینده مثل سایر كشورها بیاید و به مراكز اقامتی رسمی بها بدهد و مراكز غیررسمی را از محوریت خارج كند چونكه این امر ارتباط مستقیم با كیفیت خدمات و رضایت میهمانان و مسافران و گردشگران دارد. این اقتضای رشد و توسعه صنعت گردشگری بعنوان یكی از مهم ترین و درآمدزاترین صنایع كشور است و امیدواریم مورد توجه همه نهادها خصوصاً وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قرار بگیرد.
*رییس جامعه هتلداران ایران
۴۷۲۳۷


منبع:

1398/06/06
14:00:21
5.0 / 5
5138
تگهای خبر: خدمات , سازمان میراث فرهنگی , صنایع دستی , فرهنگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
EnjoyTrip.ir لذت سفر لذت سفر