برخی در ایران هنوز فورس ماژور چین را درك نكرده اند
به گزارش لذت سفر با وجود تعلیق تورهای مسافرتی چین برای پیشگیری از شیوع ویروس كرونا، برخی هتل ها در ایران به شرایط فورس ماژور جهانی تن نمی دهند و همچنان طلب جریمه بابت كنسلی تورهای چینی می كنند.
به گزارش لذت سفر به نقل از ایسنا، كمیسیون بهداشت چین مرگ ۱۰۶ نفر در اثر مبتلا شدن به كرونا ویروس را تایید و اعلام نموده كه بیشتر از ۴۵۰۰ نفر به این ویروس آلوده اند و بیم آن می رود كه این آمار افزایش یابد. در شهر «ووهان» كه منشأ شیوع ویروس در چین شناخته شده است، میلیون ها انسان از ترس مبتلا شدن به این ویروس مرگبار در خانه هایشان قرنطینه شده اند. دولت چین همزمان با فرا رسیدن سال نو در این كشور و آغاز فصل سفر، برای مدت محدودی خروج تورها از چین را به حالت تعلیق درآورده است. بیشتر مراكز تفریحی و توریستی در بیشتر شهرهای چین تعطیل شده اند. پروازهای منتهی به شهر ووهان و برخی شهرهای چین متوقف شده و پول بلیت این پروازها به مردم بازگردانده شده است. سازمان بهداشت جهانی در آخرین بیانیه سطح ویروس جدید كرونا را «بالا» اعلام نموده است.
نگرانی از شیوع این بیماری، خیلی از كشورها را كه مقصد سفر چینی ها بوده اند، به حالت آماده باش درآورده تا اقدامات پیشگیرانه ای را همچون تب سنجی در مبادی ورودی انجام دهند. خیلی از اروپایی ها هم سفرشان را به چین لغو كرده اند. برخی ایرلاین های خارجی هم پروازهایشان را به بعضی شهرهای چین همچون ووهان، متوقف كرده و شرایطی را فراهم نموده اند تا مسافران مسیر چین را در عین حال راضی نگه دارند.
در ایران هم كه رویداد «ایران باشكوه» برای استقبال از گردشگران چینی همزمان با سال نو این كشور برگزار شده، این نگرانی ها سبب شد مسافران پروازهای چینی و برخی پروازهای خارجی در مبادی ورودی كنترل شوند. معاون كل وزارت بهداشت اعلام نمود: ویروس كرونا وارد كشور نشده است و مردم نگران نباشند. با این وجود خبر مشاهده ویروس جدید كرونا در دو گردشگر چینی و آلمانی نگرانی ها را در بعضی شهرهای مقصد گردشگران چینی تشدید كرد.
هرچند كه رئیس روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اعلام نمود: آزمایش های اولیه ای روی دو گردشگر چینی و آلمانی كه تحت نظر قرار دارند، منفی بوده است اما این شرایط سوالی را در میان برخی فعالان گردشگری بیان كرد در خصوص این كه آیا با تست گرفتن از تب می توان این امید را داشت كه توریست ورودی ناقل این بیماری نیست؟
محمد منظرنژاد ـ فعال گردشگری ـ در گفتگو با ایسنا با اشاره به مشكلات و چالش های حاضر در جذب توریست به ایران، اظهار نمود: از نظر سیاسی و اقتصادی و مسائلی كه در ماه های گذشته در اخبار وجود داشته سبب شده تا فعالیت گردشگری تحت تأثیر اخبار منفی قرار گیرد و سهم ما را از توریستهای خارجی كاهش قابل ملاحظه ای دهد و فعالیت اقتصادی شركت های گردشگری را با تهدید روبرو كند. هم اكنون و در حدود یك هفته، با شروع سال جدید چینی و شروع تعطیلات چینی ها، با تمام تلاش هایی كه در نمایشگاه ها و كنفرانس های اخیر در كشور چین انجام شد، امیدوار بودیم چین بتواند تا حدودی بازار گردشگری ایران را متعادل كند كه متاسفانه با بروز ویروس جدید كرونا، بازار چین هم تحت تأثیر این مورد قرار گرفت.
وی افزود: در كشور چین با قرنطینه شدن چندین شهر و چندین میلیون نفر جمعیت، شرایط «فورس ماژور» بوجود آمده؛ چون كه احتمال شیوع گسترده تر این ویروس داده شده است. از جانب دیگر با خبر شدیم دولت چین كلیه سفرها، پرواز ها و تورهای گروهی را به حالت تعلیق درآورده و برخی پرواز ها تا اطلاع ثانوی كنسل شده اند. مطمئنا این اقدامات برای جلوگیری از شیوع بیماری است و باید به قوانین جاری احترام گذاشت و حتی آمادگی برای جلوگیری از ورود این بیماری به كشور را بالا برد، ولی آیا با تست گرفتن از تب می توان این امید را داشت كه توریست ورودی ناقل این بیماری نباشد؟
او با اشاره به این كه الان میزبان چند گروه از گردشگران چینی در ایران است، اضافه كرد: با عنایت به علائم سرماخوردگی در بعضی از این مهمانان، به درخواست همسفران ایشان در خصوص انجام آزمایش و معاینه، از همه گردشگران این تورها درخواست كردیم برای معاینه به بیمارستان بروند و در انجام معاینه با ما همكاری كنند. از طرفی شركت چینی هم با ما همكاری كرده و از مهمانانی كه هم اكنون در ایران حضور داشتند درخواست كرده كه با ما برای معاینه پزشكی به بیمارستان بیایند، هرچند در نهایت هیچگونه علائمی در مورد این بیماری جدید در میان میهمانان این تورها دیده نشده و برنامه ادامه پیدا كرد، ولی برای تورهایی كه به واسطه لغو پرواز و تورها به علل فورس ماژور (فوق العاده) و شیوع بیماری با عنایت به اطلاعیه دولت چین هم اكنون كنسل می شود، ما باید وضع حاضر را بپذیریم و همكاری لازم را در داخل ایران برای مدیریت این شرایط انجام دهیم.
وی با انتقاد از برخورد برخی هتل ها در شرایط موجود، اظهار نمود: در حالیكه برخی هتل ها با لغو تورهای چین همكاری لازم را داشته و شرایط را درك كرده اند و اقامت را بدون دریافت وجه خسارت، كنسل می كنند اما برخی دیگر از هتل ها صحبت هایی عجیبی را مطرح و درخواست پرداخت خسارت از بابت كنسلی می كنند. واقعا ما صنعتی شده ایم؟ آیا صنعتی فكر می كنیم؟ آیا یكدیگر را حمایت می كنیم؟
منظرنژاد افزود: یك شركت گردشگری در چنین شرایطی با عنایت به تمام اتفاقات اخیر كه در كوشش برای جذب توریست به ایران است، چگونه باید حمایت شود؟ آیا شرایط فورس ماژور از نظر حقوقی در قوانین و مقررات مربوط به گردشگری تعریفی دارد كه بتواند شرایط مشابه وضعیت موجود را مدیریت كند تا دیگر به رفتارهای سلیقه ای نیاز نباشد؟
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب