گردهمایی متخصصان و فعالان گردشگری سلامت كشورهای اسلامی در تهران؛

قناعتی: در گردشگری سلامت بدنبال تجارت نیستیم

قناعتی: در گردشگری سلامت بدنبال تجارت نیستیم

به گزارش لذت سفر رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در گردهمایی متخصصان و فعالان «گردشگری سلامت»، اظهار داشت: در گردشگری سلامت هیچ گاه به دنبال تجارت نیستیم، بلکه به دنبال هدیه سلامت به مردم هستیم.


به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، دومین رویداد بین المللی معرفی فرصت های سرمایه گذاری در استارتاپ های سلامت و گردشگری سلامت شامل: گردشگری درمانی، گردشگری ورزشی، گردشگری طبیعت و تندرستی، گردشگری روستایی و بوم گردی، گردشگری آموزشی، گردشگری خوراک، دارو و تجهیزات پزشکی و خدمات سلامت بامداد امروز (یکشنبه ۱۶ آبان) شروع شد و مقرر است در این رویداد پنج استارتاپ برتر کشورهای اسلامی معرفی شود.
در «گردشگری سلامت» به دنبال هدیه سلامت به مردم هستیم
دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در دومین رویداد فرصت های سرمایه گذاری استارتاپ های سلامت و گردشگری سلامت، اظهار داشت: در گردشگری سلامت هیچ گاه بدنبال تجارت نیستیم، بلکه به دنبال هدیه سلامت به مردم هستیم. پس از انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ سلامت بعنوان یک برنامه راهبردی و اولویت دار در دستور کار همه مسئولان جمهوری اسلامی قرار گرفت و الان دستاوردهای خوبی در بهداشت عمومی افزایش امید به زندگی و طول زندگی حاصل شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: دانشگاه ما برنامه های برای توسعه گردشگری سلامت تدوین کرده است که حالا در زمینه پوست و زیبایی و جراحی عروق در منطقه غرب آسیا پیشگام و پیشتاز هستیم.
قناعتی اشاره کرد: برمبنای فرهنگ ایرانی و اسلامی از نظر کیفیت خدمات، تخصص و مهربانی کادر درمان، پذیرایی و میهمان نوازی کادر خدمات و همین طور هزینه خدمات مزیت نسبی خدمات دانشگاه علوم پزشکی تهران است.
وی اظهار داشت: هم اکنون ظرفیت آموزش و امکان تامین و تجهیز ۱۰۰ هزار صندلی آموزشی برای متقاضیان با حضور اساتید مسلط به زبان های انگلیسی، عربی و فارسی برای علاقه مندان از کشورهای اسلامی، عرب زبان و فارسی زبان مهیا که بستر لازم برای توسعه آموزش «درمان و سلامت» و «گردشگری سلامت» را فراهم می آورد.
پیشنهاد ارائه ویزای اختصاصی گردشگری منطقه اکو
سید یحیی اخلاقی معاون دبیرکل سازمان همکاریهای اکو، اظهار داشت: گردشگری سلامت در بخش درمان و گردشگری بسیار مهم می باشد، اما به صبر و شکیبایی نیازمند است. خدمات حمل و نقل و اقدامات و آگاهی پزشکی لازمه توسعه گردشگری سلامت است این بازار با سرعت درحال گسترش است اما اندازه گیری سهم آن میزان بازار در اقتصادی جهانی کمی دشوار است تا برنامه ریزی های دقیق تری صورت گیرد.
اخلاقی با اشاره به آمارهای گردشگری بر در سال ۲۰۱۹ اظهار داشت: در این سال میانگین سهم گردشگری در تولید ناخالص داخلی ۱۰.۲ درصد بوده است. ترکیه، آذربایجان و قرقیزستان به ترتیب جایگاه اول تا سوم را در GDP است اما کرونا لطمه زیادی به صنعت گردشگری زد و ورود توریست به منطقه اکو را به شدت کم کرد.
وی اشاره کرد: توسعه گردشگری سلامت می تواند در استراتژی ملی و درآمدهای ملی کشورهای منطقه اکو -که برای اروپایی ها بسیار جذاب است- قرار گیرد ولی ما همچنان برای افزایش سهم خدمات گردشگری در بازار خدمات جهانی نیازمند برنامه ریزی راهبردی و مشترک هستیم.
وی اشاره کرد: کشورهای اکو از مزیت و ظرفیت های خوبی برای توسعه گردشگری سلامت برخوردار می باشند، و توسعه این بخش به توسعه اجتماعی اقتصادی و و رونق کسب وکار مردم کشورهای منطقه کمک خواهدنمود و منطقه به قطب گردشگری سلامت تبدیل می شود اما برای ترویج و معرفی این بخش باید تبلیغات و بازاریابی هدفمند صورت گیرد.
اخلاقی اظهار داشت: در اجلاس مختلف با کشورهای عضو اکو مشورت کردیم و تصمیم داریم «ویزای اختصاصی گردشگری منطقه اکو» مانند «ویزای شینگن» را برای شهروندان منطقه اکو طراحی نماییم البته این ویزا را به سایر کشورهای غیر اکو هم می توانیم بدهیم که اساسا رونق گردشگری در منطقه را منجر می شود.


همکاری برای تبدیل کشورهای اسلامی به قطب گردشگری سلامت در جهان
دکتر نادر توکلی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز در سخنرانی خود گفت: بیمارستان ها و مراکز بهداشت درمان و آموزش توسعه گردشگری و همین طور تسهیل قوانین بالادستی در کشورهای علاوه بر ایجاد یک شبکه گردشگری مطمین و در دسترس می تواند کشورهای اسلامی را به قطب گردشگری سلامت در جهان تبدیل کند
توکلی تدوین و تصویب قوانین مشخص برای همکاری متقابل میان کشورهای اسلامی و منطقه را ضروری دانست و اظهار داشت: مسیر و چشم انداز خوبی برای رشد گردشگری سلامت به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی ایران حتی حالا در دوران کرونا با رعایت دستورالعمل ها و در پساکرونا وجود دارد و دعوت می کنم در از غرفه این دانشگاه بازدید کنید تا فصل جدیدی از همکاری را در این عرصه ها شروع نماییم.
وی ابراز امیدواری کرد این رویداد و نشست های سه روزه در پنجمین کنگره بهداشت کشورهای اسلامی کمک نماید تا همکاری دانشگاهی بالا رفته و در پساکرونا هم حوزه گردشگری سلامت بیش از پیش رونق بگیرد.
در اختتام این رویداد مدیران طرح و ایده های استارتاپی نتایج تحقیقات و ایده های خلاقانه و محصولات خود در زمینه خدمات درمان و سلامت و گردشگری سلامت را ارائه کردند و و به سوالات متخصصان حاضر در رویداد درباره ظرفیت و نحوه کاربرد سامانه ها و محصولات طراحی شده، پاسخ دادند.


به گزارش لذت سفر به نقل از خبرگزاری ایرنا، همزمان با این رویداد از بامداد امروز به مدت سه روز (۱۶ تا ۱۸ آبان)، نمایشگاه تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی و نشست های تخصصی پنجمین کنگره بین المللی سلامت کشورهای اسلامی با حضور نهادها و متخصصان سلامت و شرکت های خدمات گردشگری، درمانی و فعالان حوزه گردشگری سلامت و همین طور بیمارستان ها و مراکز درمانی داخلی و بین المللی فعال در این عرصه از کشورهای مختلف جهان با رعایت کامل دستورالعمل های بهداشتی کرونا در سالن همایش های بین المللی صداو سیما در تهران شروع به کار کرد.


مراسم رسمی پنجمین کنگره سلامت کشورهای اسلامی فردا دوشنبه (۱۷ آبان) با حضور مسئولان حوزه بهداشت و درمان و بخش گردشگری و فعالان و مدیران بخش خصوصی، مدیران شرکت های خدمات گردشگری درمانی، بیمارستان ها و مراکز درمانی داخلی از ایران و کشورهای ترکیه، عراق، عمان، تونس، هندوستان آلمان و اتحابه اروپا و برخی سازمان های بین المللی فعال در بخش سلامت و درمان و گردشگری سلامت برگزار می گردد.
گردشگری سلامت (Helth tourism) یکی از بخش های مهم و درحال رشد تجارت بین المللی گردشگری در جهان است و به دو گونه گردشگری پزشکی (medical tourism) و گردشگری تندرستی (Wellness tourism) تقسیم می شود که اولی بیشتر شامل توریستهایی است که با هدف دریافت خدمات درمانی به محیطی از خارج از محیط معمول زندگی و اقامت خود سفر و از زیرساخت های درمانی مقصد گردشگری استفاده می نمایند و دومی بیشتر پیرامون بهره مندی از زیرساخت های ورزشی و مواهب طبیعی مانند آب درمانی است.
هر دو گونه گردشگری سلامت (پزشکی و تندرستی) در مقایسه با سایر بخش های مختلف صنعت گردشگری در سطح بین المللی پیشتاز هستند و سرمایه گذاری بسیاری در مقاصد مختلف گردشگری در سطح آسیا و خاورمیانه روی آن انجام شده است، برای اینکه نرخ گردشگری سلامت در تجارت بین المللی به بالای ۲۰ درصد بیشتر از سایر سهم سایر گونه های صنعت گردشگری رسیده است.



منبع:

1400/08/18
11:24:17
5.0 / 5
1138
تگهای خبر: آزمایش , آموزش , برنامه , بوم گردی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
EnjoyTrip.ir لذت سفر لذت سفر