زمزمه بازگشایی زاینده رود

زمزمه بازگشایی زاینده رود

به گزارش لذت سفر عضو هیئت مدیره صنف کشاورزان اصفهان اظهار داشت: آب زاینده رود برای نوبت دوم آبیاری کشت کشاورزان شرق اصفهان در دهه نخست فروردین ماه باید رهاسازی شود.



حسین وحیدا در گفتگو با خبرنگار مهر عنوان کرد: با عنایت به این که اراضی شرق اصفهان در بهمن ماه سال جاری زیر کشت گندم و گلرنگ رفت، محصول گندم ابتدای فروردین ماه به آبیاری مجدد نیاز دارد.
وی در عین حال تصریح کرد: بازگشایی آب برای کشت کشاورزان شرق در ایام نخست فروردین و ایام عید نوروز به بارش های این مدت بستگی دارد؛ ازاین رو رهاسازی آب برای آبیاری اراضی کشاورزی بسته به شرایط آب و هوایی در دهه اول فروردین ۱۴۰۱ باید صورت گیرد.
عضو هیئت مدیره صنف کشاورزان اصفهان اضافه کرد: اگر در ایام باقیمانده اسفند و اوایل فروردین در اصفهان بارندگی نشود، آب از بین یکم تا پنجم فروردین ماه برای آبیاری گندم حتما باید باز شود ولی اگر بارندگی شد یک هفته دیرتر از این تاریخ (بین یکم تا پنجم فروردین) باید آب رها شود.
وحیدا ضمن اشاره به این که کشت گندم تا پنج فروردین ماه باید آبیاری شود، اظهار داشت: آبی که همیشه در نوبت اول برای کشت گندم رهاسازی می شد بین ۱۸ تا ۲۴ روز بود، سال جاری در بهمن ماه ۱۰ روز آب رها کردند و کشاورزان نتوانستند ۱۰۰ درصد اراضی خویش را کشت کنند و تنها ۳۰ درصد از اراضی شرق اصفهان زیر کشت گندم و گلرنگ رفت.
عضو هیئت مدیره صنف کشاورزان اصفهان درباره مدت زمان رهاسازی آب برای نوبت دوم آبیاری اراضی شرق، اظهار داشت: اگر از یکم تا پنجم فروردین آب زاینده رود بازگشایی شد باید تا رسیدن محصول گندم تا ۷۵ روز (تا ۱۵ خرداد) جاری شود.
وحیدا افزود: نوبت آبی که کشاورزان در صحرا و کانال ها دریافت می کنند در بعضی مناطق ۱۸ روز طول می کشد تا باردیگر دریافت نمایند. دبی آب امکان دارد کمتر باشد ولی جریان آن باید پایدار باشد تا کشت به محصول برسد.
وی با اشاره به اینکه جلساتی درباره میزان و مدت رهاسازی آب برای نوبت دوم آبیاری با مسؤلان جهاد کشاورزی، آب منطقه ای و استانداری در هفته آتی برگزار می شود، افزود: مسائل کارشناسی در این کمیته بررسی می شود و سپس در کمیته سازگاری با کم آبی با ریاست استاندار تصمیم نهایی گرفته خواهد شد.
عضو هیئت مدیره صنف کشاورزان اصفهان خاطرنشان کرد: میانگین بارندگی ها در سرشاخه حوضه زاینده رود نسبت به بلندمدت نرمال (طبیعی) است و پیشبینی این است که روزهای باقیمانده اسفند و فروردین سال آینده این بارش ها خوب باشد. امید است بارش ها از این بهتر باشد و حتی امید داریم که کشت تابستانه را هم در سال آینده داشته باشیم.
به گزارش لذت سفر به نقل از مهر، خروجی سد زاینده رود دوازدهم تا بیست و چهارم بهمن ماه سالجاری به مدت ۱۲ روز به منظور توزیع نوبت اول آب برای کشت پاییزه دوم کشاورزان شرق اصفهان افزوده شد و اراضی این منطقه زیر کشت گندم و گلرنگ رفت.
مهران زینلیان معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار اصفهان پیشتر اعلام نموده بود که رهاسازی آب برای نوبت دوم آبیاری کشت کشاورزان بسته به بارش ها در بهار سال آینده خواهد بود.
وی در نشست خبری اخیر خود هم بار دیگر اعلام نمود تصمیم گیری برای رهاسازی زاینده رود در کمیته متشکل از نمایندگان صنف کشاورزان اصفهان، جهاد کشاورزی و آب منطقه ای استان و استانداری انجام می شود به این صورت که کشاورزان تاریخی را که کشت آنان به آب نیاز دارد اعلام می کنند و سپس مسائل کارشناسی آن در این کمیته بررسی می شود.
ذخیره سد زاینده رود رود تا ۱۸ اسفندماه به ۱۸۴ میلیون مترمکعب رسیده است و بارش ها در کوهرنگ سرشاخه اصلی حوضه زاینده رود تا روز پنجشنبه ۱۹ اسفندماه ۹۶۳ میلیمتر بوده که افزایشی ۵۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان داده است و با میانگین بلندمدت بارش ها در این منطقه که ۹۷۰ میلیمتر بوده، برابر است.
سد زاینده رود با ظرفیت اسمی یک میلیارد و ۲۳۹ میلیون مترمکعب بعنوان یکی از اصلی ترین سدهای مرکز کشور و تأمین کننده آب شرب، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران است.
این سد قوسی شکل که سال ۱۳۴۹ به بهره برداری رسید در ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد. رودخانه زاینده رود به طول افزون بر ۴۵۰ کیلومتر بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران به حساب می آید که در عین حال در سالهای اخیر خشکانده شده است.


منبع:

1400/12/21
19:51:28
5.0 / 5
1413
تگهای خبر: تاریخی , شهر , نوروز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
EnjoyTrip.ir لذت سفر لذت سفر