افزایش موارد مبتلا شدن به بیماری مزمن انسدادی ریه در جهان تا 2050
به گزارش لذت سفر، بر مبنای داده های مطالعه ای که به تازگی به صورت آنلاین در JAMA Network Open انتشار یافت، پیشبینی می شود که شیوع بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) تا سال ۲۰۵۰ میلادی افزایش یابد.
به گزارش لذت سفر به نقل از نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، پیشبینی می شود که موارد مبتلا شدن به این بیماری تا سال ۲۰۵۰ میلادی به ۶۰۰ میلیون نفر در سراسر دنیا نزدیک شود.
متخصصان یک مطالعه مدل سازی را جهت بررسی بار جهانی بیماری مزمن انسدادی ریه تا سال ۲۰۵۰ با در نظر گرفتن عوامل خطر این بیماری انجام دادند. مدلهای افزودنی تعمیم یافته هم در این مطالعه توسعه یافته اند که شامل شیوع سیگار، آلودگی هوای داخل و خارج از خانه و شاخصهای توسعه بعنوان پیشبینی کننده هایی برای محاسبه میزان شیوع بیماری مزمن انسدادی ریه در جهان است.
متخصصان تخمین می زنند که از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۵۰ میلادی، تعداد موارد مبتلا شدن به بیماری مزمن انسدادی ریه در سطح جهان در بین افراد ۲۵ ساله و بالاتر ۲۳ درصد افزایش خواهد یافت و تا سال ۲۰۵۰ به ۶۰۰ میلیون مبتلا شدن نزدیک می شود.
همینطور پیشبینی می شود که موارد مبتلا شدن به این بیماری در میان زنان و در مناطق کم درآمد و با درآمد متوسط بیشترین رشد را داشته باشد. این کارشناسان در عین حال تخمین می زنند که تا سال ۲۰۵۰ تعداد موارد مبتلا شدن در زنان ۴۷.۱ درصد در مقایسه با افزایش ۹.۴ درصدی در مردان، رشد داشته باشد و تعداد موارد مبتلا شدن به بیماری مزمن انسدادی ریه در مناطق کم درآمد و با درآمد متوسط بیش از دو برابر مناطق پردرآمدها باشد.
نویسندگان این مطالعه می نویسند: تحقیقات، پیشگیری و حمایت بیشتر برای رسیدگی به این مسائل مورد نیاز است تا آماده سازی و تخصیص منابع کافی صورت گیرد.
یک عامل مهم مبتلا شدن به بیماری انسداد مزمن ریوی
پزشکان تاکید دارند که سیگار کشیدن یک عامل مهم در افزایش ریسک مبتلا شدن به بیماری انسداد مزمن ریوی است.
ترک سیگار یک چاره عالی برای بهبود کیفیت زندگی افرادی است که به صورت فزاینده ای از داشتن یک شیوه زندگی ناسالم ناراحت هستند چونکه کشیدن تنها یک نخ سیگار، فرد سیگاری را در معرض میلیونها مولکول خطرناک رادیکال آزاد قرار می دهد.
هنگام کشیدن سیگار، نیکوتین و سایر مواد مضر از طریق بینی و دهان وارد ریه می شوند و می توانند پرزهای مخاط آنرا از بین ببرند یا به التهاب و تورم بافت های ریه بیانجامند. تنگ شدن مجاری تنفسی و بافت ریوی معروف به آمفیزم (Lungenemphysem) هم یکی دیگر از عوارض مصرف سیگار نیکوتین دار است. این عوارض اگر بموقع تشخیص داده شود، تا حدی قابل درمان است.
«میشائیل بارچوک»، پزشک داخلی متخصص درمان صدمه های ریوی در شهر «اولم» آلمان می گوید: مساله اینست که اغلب افرادی که سرفه می کنند یا گرفتار تنگی نفس نوع COPD هستند، هنگامی به پزشک رجوع می کنند که بیماری پیشرفت کرده است.
به قول وی در این گونه موارد خیلی از بافت های ریوی بیمار از بین رفته اند و قابل ترمیم نیستند.
علاوه بر این، احتمال مبتلا شدن به سرطان ریه، سرطان خون، برونشیت مزمن، بیماری های قلبی و سکته را هم بالا می برد.
نکاتی برای جلوگیری از COPD
* سیگار نکشید.
* اقدامات احتیاطی لازم برای خطرات در رابطه با شغل خود که امکان دارد منجر به مبتلا شدن به این بیماری شود را جدی بگیرید.
* برای پیشگیری از ورود ذرات گرد و غبار به ریه خود از ماسک استفاده کنید.
* تمرینات تنفسی برای بهبود عملکرد ریه انجام دهید.
* ورزش کنید.
* معاینات مکرر در رابطه با سلامت عمومی بدن خویش را انجام دهید.
* رژیم غذایی سالمی داشته باشید و مایعات فراوان بنوشید.
* محیط اطراف خویش را در حد متعادل تمیز نگه دارید.
منبع: لذت سفر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب