ارتباط مصرف موادغذایی فوق فرآوری شده با بروز بیماریهای مختلف

ارتباط مصرف موادغذایی فوق فرآوری شده با بروز بیماریهای مختلف

لذت سفر: نتایج یکی از بزرگترین بررسی های جهان درباره ی غذاهای فرآوری شده، نشان میدهد که مصرف غذای فوق فرآوری شده (UPF) با بروز 32 بیماری همچون بیماری قلبی، سرطان، دیابت نوع 2، سلامت روان و مرگ زودرس رابطه مستقیم دارد.



به گزارش لذت سفر به نقل از ایسنا، براساس نتایج انتشار یافته از یک پژوهش که در مجله تخصصی «BMJ» انتشار یافته است، بروز تعدادی از بیماریها با افزایش مصرف جهانی غذاهای فوق فرآوری شده مانند غلات، نوشیدنی های گازدار، غذاهای آماده و فست فود ارتباط دارد و رژیم های غذایی سرشار از غذاهای فوق فرآوری شده، می تواند بسیار خطرناک باشد.

متخصصان از دانشکده بهداشت عمومی جانز هاپکینز در ایالات متحده، دانشگاه سیدنی و دانشگاه سوربن در فرانسه در این پژوهش، نوع تغذیه حدود ۱۰ میلیون نفر را بررسی و تاکید نمودند که لازم است که در سطح دنیا اقداماتی برای کاهش غذاهای فوق فرآوری شده صورت گیرد.

آنها معتقدند که ارتباط مستقیمی بین قرار گرفتن در معرض غذاهای فوق فرآوری شده و ۳۲ پارامتر سلامتی که شامل مرگ و میر، سرطان و نتایج سلامت روانی، تنفسی، قلبی عروقی، گوارشی و متابولیک، یافت شده است.

غذاهای فوق فرآوری شده شامل کنسروها، تنقلات، نوشابه های گازدار، غلات شیرین و غذاهای آماده یا نیمه آماده که تحت فرآیندهای صنعتی مختلفی قرار می گیرند و اغلب حاوی رنگ های خوراکی، امولسیفایرها، طعم دهنده ها و سایر افزودنی ها هستند. این محصولات بطور معمول دارای قند، چربی یا نمک زیاد هستند و ویتامین و فیبر کمی دارند.

هرچند مطالعات قبلی نیز نشان داده بود که محصولات فوق فرآوری شده برای سلامت مضر هستند اما تا قبل از این بررسی جامعی صورت نگرفته و ارزیابی گسترده ای از شواهد دراین زمینه ارائه نشده بود.

براساس این مطالعه مصرف بالای غذاهای فوق فرآوری شده با ۵۰ درصد افزایش ریسک مرگ ناشی از بیماریهای قلبی عروقی، ۴۸ تا ۵۳ درصد بیشتر خطر اضطراب و اختلالات روانی رایج و ۱۲ درصد بیشتر خطر مبتلاشدن به دیابت نوع ۲ مرتبط می باشد. همین طور شواهدی در خصوص ارتباط بین این محصولات با بیماری آسم، سلامت دستگاه گوارش، برخی سرطان ها و عوامل خطرناک متابولیک قلبی، مانند چربی خون بالا وجود دارد.

دکتر «کریس ون تولکن»، دانشیار دانشگاه کالج لندن و یکی از متخصصان برجسته درباب غذاهای فوق فرآوری شده، می گوید که یافته های این پژوهش «کاملاً مطابق» با «تعداد زیادی از مطالعات مستقل» است که به وضوح رژیم غذایی سرشار از UPF را به چندین پیامد مخرب سلامت همچون مرگ سریع مرتبط می دانند.

او همین طور اضافه کرد: ما می دانیم که این غذاها اغلب دارای چربی اشباع شده، نمک و شکر آزاد هستند و به بدن لطمه می رسانند. این محصولات خوراکی بطور معمول به شکلی تبلیغ و به بازار عرضه می شوند که مصرف مازاد را بیشتر می کند.

به گزارش یورونیوز، بگفته متخصصان محصولات فوق فرآوری شده بطور معمول در جوامع محروم بیشتر به فروش می رسند.

محققانی از برزیل در یک مقاله علمی مرتبط می گویند که غذاهای فوق فرآوری شده «اغلب مواد ارزان قیمتی هستند که با دخالت مواد شیمیایی دستکاری می شوند» و «با استفاده از تلفیقی از طعم ها، رنگ ها، امولسیفایرها و سایر افزودنی ها خوش طعم و جذاب می شوند.»

در همین حال، یک مطالعه جداگانه که در مجله سلامت عمومی «Lancet» انتشار یافته است، نشان میدهد که اگر همه رستوران ها، فست فودها، کافه ها و غذاخوری ها کالری را در منوی غذایی خود قرار دهند، می توان از بیش از ۹۰۰۰ مرگ ناشی از بیماریهای قلبی در دو دهه آینده در انگلیس جلوگیری کرد.





منبع:

1402/12/11
18:58:51
5.0 / 5
289
تگهای خبر: متخصص , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
EnjoyTrip.ir لذت سفر لذت سفر