یكی از مجریان طرح كالابرگ الكترونیك تشریح كرد

نحوه انتخاب سبد غذایی خانوارها در طرح کالابرگ

نحوه انتخاب سبد غذایی خانوارها در طرح کالابرگ

به گزارش لذت سفر، یکی از مجریان طرح کالابرگ الکترونیک ضمن اشاره به «سبد غذایی» تعریف شده طی سالهای قبل می گوید: در بازبینی سبد غذایی مطلوب 1402، باتوجه به افزایش بار بیماریهای غیرواگیر ناشی از «اضافه وزن و چاقی» در ایران و بر پایه اجماع متخصصان تغذیه سراسر کشور زیر نظر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت و دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، قرار شد میزان انرژی تامین شده از سبد به میزان مورد نیاز برآوردشده برای متوسط جامعه و نه بالاتر از آن باشد.


دکتر فاطمه محمدی نصرآبادی در گفت ‍وگو با ایسنا، به عنوان یکی از مجریان طرح سبد غذایی مطلوب و مقرون به صرفه، اظهار داشت: مبنای تعیین خط فقر، حداقل دستمزد در بیشتر کشورهای دنیا و سبد غذایی مطلوب و مقرون به صرفه برای هر کشور بر پایه بافت و خاصیت های منحصربه فرد کشور تدوین شده است و بطور معمول این سبدها بصورت ادواری بازبینی می شوند.
وی افزود: در تدوین سبد غذایی مطلوب فرض بر این است که سبد غذایی مطلوب مبتنی بر ‏گروه های غذایی و مواد غذایی، زبان مشترک و قابل فهم را در امتداد برقراری هماهنگی ‏بین سه متولی اصلی امنیت غذایی (مردم، جامعه‌ی علمی و سیاست گذاران) فراهم می آورد. ‏مهم ترین خاصیت مواد غذایی سبد مطلوب این است که مواد غذایی باید منعکس کننده الگوی واقعی مصرف غذایی اکثریت جامعه باشد.‏
‏نصرآبادی با اعلان اینکه کمیت و کیفیت مواد غذایی ‏انتخاب شده باید به شکلی باشد که تامین کننده نیازهای تغذیه ای و سلامت تمام اقشار جامعه به ‏تفکیک گروههای سنی و جنسیتی باشد و باتوجه به ترکیب هرم جمعیتی کشور تنظیم شود و ‏منطبق با الگوی تولید، عرضه و فرهنگ مصرف جامعه باشد، اظهار داشت: در سال ۱۳۹۲ انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور و دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بهره گیری از داده های بررسی مصرف دهه ۱۳۸۰ و ترازنامه های غذایی سالهای ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۸ و پایه قرار دادن ترازنامه‌ی غذایی سال ۱۳۹۰ و احتساب ترکیب جمعیتی کشور بر طبق سرشماری آماری سال ۱۳۸۵، مبادرت به تدوین سبد مطلوب غذایی کردند. با در نظر گرفتن دو عامل میزان انرژی مورد نیاز هر زیر گروه جمعیت (به تفکیک سن و جنس) و همین طور درصد هر زیرگروه از کل جمعیت کشور، متوسط انرژی مورد نیاز جمعیت ایران در سال ۱۳۹۲ برابر ۲۳۸۱ کیلوکالری برآورد شد، در صورتیکه مقدار تامین شده از سبد (۲۵۷۳ کیلوکالری) حدود ۲۰۰ کیلوکالری بالاتر از مقدار مورد نیاز بود.
وی اشاره کرد: در بازبینی سبد غذایی مطلوب ۱۴۰۲، باتوجه به افزایش بار بیماریهای غیرواگیر ناشی از اضافه وزن و چاقی در ایران و بر پایه اجماع متخصصان تغذیه سراسر کشور زیر نظر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی مقرر شد که میزان انرژی تامین شده از سبد به میزان مورد نیاز برآوردشده برای متوسط جامعه و نه بالاتر از آن باشد.
ـ جدول مقدار مورد نیاز، مقدار و درصد نیاز سرانه تامین شده از سبد غذایی مطلوب به انرژی و مواد مغذی کلیدی:



ـ جدول مقادیر پیشنهادی مواد غذایی سبد غذایی مطلوب جامعه‌ی ایرانی و انرژی و مواد مغذی آن، سال ۱۴۰۲:





1402/12/26
12:58:15
5.0 / 5
352
تگهای خبر: آموزش , پزشك , تولید , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
EnjoyTrip.ir لذت سفر لذت سفر