آلودگی نفتی مهم ترین مبحث برای همکاریهای زیست محیطی حوضه خلیج فارس

آلودگی نفتی مهم ترین مبحث برای همکاریهای زیست محیطی حوضه خلیج فارس

به گزارش لذت سفر، رئیس گروه مطالعات دیپلماسی زیست محیطی دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه ضمن اشاره به نشت نفت از برخی نفتکش ها در خلیج فارس اظهار داشت: مهم ترین موضوعی که در قالب دیپلماسی زیست محیطی در حوزه خلیج فارس می تواند مطرح شود، «آلودگی نفتی» است.



به گزارش لذت سفر به نقل از ایسنا محیط زیست دریایی خلیج فارس و دریای عمان مشترک بین ایران و هفت کشور عربی همسایه با بعضی از چالش های زیست محیطی مواجهند که صید بی رویه و غیر مسئولانه از منابع آبزی، تخریب و ایجاد تغییرات فیزیکی مناطق ساحلی، ریزش نفت ناشی از اجرای عملیات اکتشاف و استخراج و حمل و نقل نفت همچون آن هاست.

آلودگی های با منشاء خشکی در خلیج فارس شامل فاضلاب های شهری و روستایی، پساب های صنعتی و کشاورزی، آلودگی های صنایع مستقر در مناطق ساحلی، عملیات عمرانی و توسعه غیراصولی در سواحل نظیر استحصال و خشک کردن دریا، انباشت پسماندها همچون زباله ها و پلاستیک و میکروپلاستیک در نواحی سواحلی می شوند که نیازمند مدیریت اصولی است. در این شرایط رئیس گروه مطالعات دیپلماسی زیست محیطی دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه به نقش دیپلماسی بر کاهش مشکلات زیست محیطی خلیج فارس تاکید می کند.

بیشتر بخوانید:

چالش های زیست محیطی خلیج فارس

دکتر سید علی صالح پور در گفت و گو با ایسنا با اشاره به از سرگیری روابط ایران و عربستان اظهارکرد: ما از سال قبل به بعد با از سرگیری روابط سیاسی ایران و عربستان شاهد ایجاد فضای جدید در منطقه هستیم. این تحول زمینه های زیادی را برای ایجاد تعامل و مناسبات جدید بین ایران و کشورهای دیگر بوجود می آورد. در سطوح سیاست علیا (high politics) اراده و اهتمام میان رهبران سیاسی برای توسعه و نزدیک شدن روابط وجود دارد. در سطوح سیاست سفلی (low politics) هم باید از ابزارها و زمینه های موجود برای تقویت روابط بهره مند شویم.

وی با اشاره به اینکه یکی از حوزه هایی که می تواند به تقویت روابط میان ایران و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس کمک نماید، محیط زیست است. چالش های محیط زیستی خلیج فارس متنوع است. این پهنه آبی از منظرهای مختلف که عموما ناشی از آثار مخرب تغییرات آب و هوایی است، شرایط حساس و شکننده ای دارد. مسایل در ارتباط با آلودگی ها، طوفان های گرد و غبار و تنش آبی هم مطرح است.

رییس گروه مطالعات دیپلماسی زیست محیطی دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه افزود: در این شرایط بیشتر از پیش ضرورت جمع شدن کشورهای حاشیه خلیج فارس حول یک محور احساس می شود و باید به کمک هم نسبت به رفع این مسایل اقدام نمایند. ما پیش از این در نشست های مختلف به کشورهای حاشیه خلیج فارس آمادگی خویش را در برای کمک به رفع چالش های زیست محیطی این پهنه آبی اعلام نموده ایم و حتی حاضر هستیم در قالب یک ساختار هشت کشوری یعنی شش کشور واقع در جنوب خلیج فارس بعلاوه ایران و عراق در این حوزه اقدام نماییم.

وی در پاسخ به این پرسش ایسنا که چه موضوعی می تواند در اولویت دیپلماسی زیست محیطی خلیج فارس قرار بگیرد، اظهار داشت: مهم ترین موضوعی که در قالب دیپلماسی زیست محیطی در حوزه خلیج فارس می تواند مطرح شود، «آلودگی نفتی» است که در سطح خلیج فارس پراکنده است. متاسفانه این پهنه آبی به دلیل عبور شمار تعداد زیادی نفتکش و نشت قابل توجه نفت از آنها یکی از آلوده ترین پهنه های آبی در جهان به حساب می آید.

صالح پوردر پایان اظهارکرد: محیط دریایی خلیج فارس بسیار حساس است و به سادگی سیستم چرخش آب در این منطقه صدمه می بیند. فعالیت تاسیسات آب شیرین کن و گرمایش آب سبب تخریب مرجان ها می شود و از مهم ترین نکاتی است که در این پهنه آبی قابل توجه است و می تواند بعنوان اولویت برای همکاری بین کشورهای حاشیه خلیج فارس مد نظر قرار گیرد.





منبع:

1403/02/16
08:47:29
5.0 / 5
390
تگهای خبر: حمل و نقل , روستا , شهر , فضا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
EnjoyTrip.ir لذت سفر لذت سفر