فرماندار بابل مطرح كرد

گرمخانه ظرفیتی برای شناسایی و ساماندهی بی خانمان ها

گرمخانه ظرفیتی برای شناسایی و ساماندهی بی خانمان ها

به گزارش لذت سفر، مازندران فرماندار بابل با اعلان اینکه گرمخانه ظرفیتی برای شناسایی و ساماندهی بی خانمان ها از سطح شهر است، اظهار داشت: متکدیان بصورت شبکه ای هدایت می شوند اما افرادی که بهر دلیلی بی خانمان هستند برای مدت مشخص و با دستور دستگاه قضایی از گرمخانه استفاده می نمایند. البته متکدیان هیچ تمایلی جهت استفاده از گرمخانه ندارند.



تأسیس گرمخانه یکی از سیاست هایی است که در امتداد کنترل پدیده بی خانمانی تعریف می شود، عنوان بی خانمان های شهری که در زمره فقرای شهری محسوب می شوند، به افرادی اطلاق می شود که فاقد مکان ثابت برای اقامت شبانه خود بوده و عموماً در میادین و پارک ها به سر می برند.

با تشدید فصل سرما و ضرورت تامین سرپناه برای افراد در معرض لطمه که به هر علت ناچار به خیابان خوابی هستند، مسئولیتی سنگین را بر عهده سازمان های اجتماعی و مردم نهاد گذاشته که بخشی عمده از تامین این سرپناه ها، به سازمان شهرداری ها تکلیف شده است، بر این اساس، شهرداری قسمتی از درآمدهای خودرا در امتداد کاهش لطمه های اجتماعی قرار داده و در امتداد این امر، راه اندازی و حمایت گرمخانه ها را به عنوان قسمتی از ماموریت خود تعریف می کند.

بیشتر افرادی که در گرمخانه ها حضور می یابند، افراد از خانه رانده شده و لطمه دیدگان اجتماعی هستند و در محرومیت ناشی از فقدان سرپناه به خیابان خوابی روی می آورند.



تکدیگری جرم است؛ کمک به متکدیان دامن زدن به چالش اجتماعی است


در راستای اهمیت موضوع فرماندار ویژه شهرستان بابل درباب فعالیت گرمخانه این شهرستان در گفت و گو با ایسنا اظهار داشت: گرمخانه بابل با هدف نگهداری از خردسالان کار، متکدیان، کارتن خواب ها و افرادی که با دستور قضایی و انتظامی باید تحت پوشش قرار گیرند در سال ۱۳۹۵ از طرف شهرداری بابل راه اندازی شد.

علی پیرفلک اضافه کرد: این ساختمان که حدود ۲۵۰ متر و در دو واحد مجزا برای آقایان و بانوان تعبیه شده است شامل یک حال و پذیرایی بزرگ، سه اتاق خواب، سرویش بهداشتی، حمام و سیستم سرمایشی و گرمایشی با ظرفیت هر واحد ۳۰ نفر است.

وی اضافه کرد: این گرمخانه در سال ۱۴۰۰ با اعتبار ۱۲۰ میلیون تومان بازسازی و تجهیز کامل شد.



فرماندار ویژه شهرستان بابل با اشاره به این که این گرمخانه ظرفیت نگهداری و پذیرش ۲۰۰ نفر به نسبت مساوی برای آقایان و خانم ها را دارد، اشاره کرد: این گرمخانه دارای امکاناتی چون تهویه مطبوع، یک وعده غذای گرم، شستشو البسه و ریکاوری ۲۴ ساعته برای عزیزان در راه مانده، متکدیان و افراد بی سرپناه بوده که در زمان محدودی نگهداری می شوند.

وی افزود: پیش فرض نگهداری این افراد بی سرپناه ۲۴ ساعت است اما اگر موردی با دستور قضایی به آنجا ارجاع داده شود زمان نگهداری به تشخیص دستگاه قضا است.

فرماندار ویژه شهرستان بابل از مقاومت متکدیان برای حضور در گرمخانه آگاهی داد و اظهار داشت: گرچه استقبال خوب است اما متکدیان که اکثرا از قشر کولی هستند حاضر به ورود به گرمخانه نیستند به همین سبب این افراد از طرف شهرداری جمع آوری شده و به این گرمخانه منتقل می شوند، چون دستوری برای بازداشت این متکدیان نداریم بطور معمول ۲۴ ساعت بیشتر نمی مانند و پس از یک شبانه روز با غربالگری کارگروه متشکل از اداره بهزیستی، کمیته امداد، معاونت بهداشت و اداره کار بسته به شرایط و نیاز به یکی از دستگاهها ارجاع داده شده یا رها می شوند.

فرماندار ویژه شهرستان بابل با اشاره به این که نمی توان سطح امکانات و رسیدگی افراد تحت پوشش گرمخانه بابل را با گرمخانه تهران یا شهرهایی که بخش خصوصی عهده دار مدیریت آن هستند مقایسه کرد و انتظار داشت، اظهار داشت: گرچه شهرداری بابل نیز قول مساعد برای توسعه فضا را داده و بخش خصوصی نیز اعلام آمادگی برای همکاری داشته است.

وی به ضرورت توجه مردم درباب کمک به نیازمندان واقعی اشاره و اشاره کرد: مردم باید در عرصه تکدیگری در حد امکان کمک های خودرا به نیازمند واقعی دهند؛ نه به کودکانی که بهره چندانی از این کمک ها نبرده و سر شبکه ها در شبکه های سوداگری که سالیان سال راحت فعالیت می نمایند بهره مند شوند که در اصل افرادی هستند که از سطح زندگی مطلوبی نیز برخوردار می باشند.



وی با تأکید بر این که مردم با دیدن متکدیان احساساتی برخورد نکنند، اظهار داشت: کمک به متکدیان تشدید وضع نامطلوب موجود است، تکرار تکدیگری جرم است این متکدیان باید ساماندهی شوند.

گرمخانه مکانی امن برای ساماندهی بی خانمان ها


مسئول گرمخانه شهرداری بابل نیز به ایسنا اظهار داشت: ساخت گرمخانه برای تحت پوشش گرفتن افرادی که شب ها در خرابه ها، بوستان ها، زیرپل ها، کوچه ها و خیابان ها بسر می برند از طرف شهرداری بابل در دستور کار قرار گرفت.

مهرداد باقری اضافه کرد: این گرمخانه به شکلی طراحی و ساخته شد که تمامی گروه سنی و همین طور زن و مرد بصورت جداگانه در آن استراحت کنند.

وی تصریح کرد: یکی از وظایف مهم دستگاه های اجرائی تعیین تکلیف جمع آوری و ساماندهی متکدیانی است که بصورت متفرقه در سطح شهر تکدیگری می کنند.

وی افزود: متکدیانی که از بدو ورود توسط نیروی انتظامی و شهرداری جمع آوری و به این گرمخانه هدایت می شوند پس از استحمام توسط مسئولان مربوطه لباس های ویژه گرمخانه به آنها پوشانده شده و با رعایت پروتکل بهداشتی به آنها غذای گرم داده می شود.

باقری اشاره کرد: بطور معمول زمان نگهداری این افراد در گرمخانه ۲۴ ساعت بوده که پس از آن با حضور اعضاء کارگروه، این متکدیان غربالگری و تعیین تکلیف می شوند.

وی با اشاره به این که گرمخانه ها توسط شهرداری راه اندازی و مسئولیت آن در اختیار فرمانداری قرار گرفته شد، اشاره کرد: شهرداری با نصب بنر در سطح شهر برای اطلاع رسانی به شهروندان اقدام نموده است که به تکدی گران کمک نشود برای اینکه تکدی گری جرم است.

باقری اشاره کرد: بهبود وضع موجود در عرصه ساماندهی متکدیان و پاکسازی شهر از وجود این افراد سودجو با کمک شهروندان و سایر دستگاه های مرتبط ممکن بوده و مختص شهرداری به تنهایی نیست.

مسئول گرمخانه شهرداری بابل اضافه کرد: پس از پذیرش متکدی و کارتن خواب ها کارگروهی متشکل از اداره بهزیستی (برای بررسی این که آیا فرد دارای پرونده است) اداره تعاون، کار ورفاه اجتماعی (ایا می شود برای اشتغال آنها اقدام کرد) کمیته امداد (آیا تحت پوشش کمیته امداد است) معاونت بهداشتی (برای آزمایش بیماری ایدز یا هپاتیت) تشکیل و پس از درنوردیدن فرآیند قانونی و امنیتی تصمیم گیری و غربالگری افراد به انجام می رسد.



وی با اشاره به این که گرمخانه هتل، مسافرخانه و اقامتگاه نیست، بیان کرد: این گرمخانه ۲۴ ساعته فعال است و افراد تحت پوشش می توانند در محدوده زمانی خاصی از آن بهره مند شوند به همین دلیل این تصور که مکان اسکان دائمی بی خانمان است تصور غلطی است.

وی ادامه داد: یکی از اقدامات مهمی که برای افراد تحت پوشش در کارگروه تصمیم گیری می شود انتقال سالمندان بی خانمان به خانه سالمندان تحت پوشش بهزیستی، فراهم کردن اشتغال و مکان خواب دائمی برای میانسالان بی خانمان از طرف اداره کار، انتقال خردسالان به مراکز نگهداری و فراهم کردن شرایط مناسب تحصیلی و زندگی برای این افراد است.

کمک شهروندان برای ساماندهی متکدیان


مسئول گرمخانه شهرداری بابل با اشاره این که انتظار داریم شهروند برای ساماندهی متکدیان کمک حال دستگاه های اجرائی متولی باشند، اظهار داشت: تمام تلاش ما اطلاع رسانی و آگاه کردن شهروندان است که با کمک بی مورد به این افراد زمینه گسترش این معضل اجتماعی را در شهر فراهم نکنند.



باقری اضافه کرد: این افراد نه فقط مستحق کمک نیستند بلکه ممکنست سبب بروز مشکلاتی عدیده برای شهروندان شده و زمینه گسترش بیماریهای ویروسی و بزهکاری در شهر باشند اما متاسفانه با تمام تلاش هایی که می شود شهروندان با همکاران ما در شهرداری برای ساماندهی این افراد برخورد می کنند.



1403/08/26
09:55:46
5.0 / 5
143
تگهای خبر: آزمایش , برند , ساختمان , شبكه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
EnjoyTrip.ir لذت سفر لذت سفر