سند ملی میراث فرهنگی تدوین می شود

سند ملی میراث فرهنگی تدوین می شود

به گزارش لذت سفر، معاون میراث فرهنگی اظهار داشت: سند ملی صنایع دستی نهایی و ابلاغ گردیده است و سند ملی میراث فرهنگی هم در شورایعالی انقلاب فرهنگی بررسی نهایی می شود.



به گزارش لذت سفر به نقل از مهر، علی دارابی معاون میراث فرهنگی در نشست تحکیم هویت فرهنگی کشور با تاکید بر میراث ناملموس فرهنگی با مبحث بررسی پیش نویس سند ملی میراث فرهنگی که امروز در سالن فجر وزارت خانه برگزار شد به همکاری شورایعالی انقلاب فرهنگی برای تصویب اسناد بالادستی وزارت خانه اشاره و بیان نمود: سند ملی صنایع دستی نهایی و ابلاغ گردیده است و سند ملی میراث فرهنگی هم پس از این جلسه در شورایعالی انقلاب فرهنگی بررسی نهایی می شود. همینطور سند ملی موزه داری، زنگ میراث در مدارس، گنجاندن واحد میراث فرهنگی در رشته های مختلف دانشگاهی همچون برنامه های در دستور کار شورا است که اهتمام ویژه برای تصویب آنها وجود دارد.
وی با طرح این سوال که سند ملی میراث فرهنگی مقرر است چه مشکلی را از ما حل کند، به چه سوالاتی پاسخ دهد و چه موانعی را از سر راه بردارد، به تشریح بایسته های سند ملی میراث فرهنگی پرداخت و اضافه کرد: این سند بعنوان راهنما نخست، منزلت تاریخی و تمدنی کشور را در بر می گیرد. همینطور باید ما را به حفظ و احیای میراث فرهنگی و هنری کشور و انتقال آن به نسل های آینده و تحکیم پایه های تمدنی آن در مقابل فرهنگ بیگانه و مهاجم توانا سازد.
دارابی افزود: این سند ملی باید منبع الهام، انگیزه، خلاقیت و تحرک برای افراد جامعه باشد.
وی گسترش امنیت، ثبات، شادی و نشاط اجتماعی را از دیگر کارکردهای سند ملی میراث فرهنگی عنوان نمود و اضافه کرد: نیاکان ما در ایران باستان بیشتر از ۶۵ جشن، آئین و مراسم داشتند. ایرانی ها به شادی و نشاط در بین ملل مختلف دنیا معروف بودند. البته شادی و نشاط به عوامل مهمی مانند درآمد، رفاه، روابط اجتماعی، سلامت جسمی و روانی و شرایط سیاسی مساعد بستگی دارد.
قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور با اشاره به اینکه سند ملی میراث فرهنگی باید باعث تحقق اقتصاد خلاق فرهنگی و برندسازی شود، به تحکیم هویت فرهنگی و تمدنی با تاکید بر میراث فرهنگی اشاره نمود و افزود: باید این مولفه ها و سازه ها در خروجی سند دیده شود و این ساز و کار با مرجعیت یافتن میراث فرهنگی در سپهر فرهنگی، آموزشی، علمی، تربیتی، هنری کشور و قرار گرفتن میراث فرهنگی به مثابه هویت ملی تحقق پیدا می کند.
دارابی خاطرنشان کرد: رابطه معنادار بین سایت های ثبت جهانی و جاذبه های گردشگری وجود دارد، این جاذبه ها از نمادهای هویت ملی محسوب می شوند.
وی با اشاره به اینکه بازخوانی و روایتگری میراث فرهنگی باید باعث انسجام ملی و تحکیم جامعه شود، اهمیت افزایش سواد میراثی را مورد تاکید قرار داد و افزود: باید سواد میراثی تبدیل به فرهنگ عمومی کشور شود. این مورد که چگونه باید میراث فرهنگی را تبدیل به فرهنگ عمومی کرد در دستور کار شورای فرهنگ عمومی قرار دارد.
قائم مقام وزیر به نقش بی بدیل میراث فرهنگی در مناسبات جهانی و دیپلماسی عمومی اشاره نمود و اضافه کرد: نمایشگاه ها، جشنواره ها و رویدادهای فرهنگی سازوکار مهمی برای عرضه تصویر جذاب از ایران است. بی گمان موزه ها نقش اساسی در آموزش و پژوهش، گسترش صلح و دموکراسی، افزایش مدارای اجتماعی و بالا بردن سقف تحمل و تاب آوری دارند. موزه ها گنجینه، دارایی و ثروت یک ملت هستند. موزه ها ارزش های اجتماعی مغفول واقع شده را تولید می کنند که این مورد باید مورد توجه جدی قرار بگیرد.
وی افزود: سند ملی میراث فرهنگی باید به توسعه و بسط همکاری ایران در سطح منطقه و جهان همینطور به مشارکت و مردمی سازی کمک نماید. نهضت مردمی کردن حفظ، احیا، مرمت، روایت گری و بهره برداری یک راهبرد است، مردم، انجمن ها و تشکل های مردم نهاد باید نقش اساسی در این خصوص ایفا کنند. این سند ملی در تدوین، عمل و اقدام باید نقش بارز و برجسته مردم و تشکل ها را جانمایی کند.
دارابی همینطور به اهمیت نقش کارشناسان و بدنه میراث فرهنگی در رفع موانع و چالش ها و رسیدن به موفقیت ها اشاره و بر ضرورت استفاده از تجارب و الگوهای موفق سایر کشورها تاکید نمود.
معاون میراث فرهنگی با اشاره به اینکه مخاطب اصلی این سند باید نسل جوان باشد، افزود: جوانان آینده سازان و مدیران حال و آینده کشور هستند. آنان باید به گذشته خود افتخار و امیدوار به آینده و فردای بهتر باشند. لزوم تحقق این مهم درک درست اصل و مقتضیات زمانه با استفاده از تکنولوژی و رسانه های نوین در عصر هوش مصنوعی و متاورس است.
وی خاطرنشان کرد: روایتگری باید به زبان و فهم نسل امروز، جذاب، مستند، حرفه ای، شوق برانگیز و غرورآفرین باشد. میراث فرهنگی هویت، فرهنگ، داشته ها و ثروت های تاریخی یک ملت است و مردم سرمایه اصلی یک جامعه هستند.
دارابی با اشاره به اینکه این موارد بایسته ها و سازه های اصلی برای استوار کردن پایه ها و ستون اصلی سند ملی میراث فرهنگی هستند، افزود: این سند باید مسائل روز گذشته، امروز و فردای ما را پاسخگو باشد. سند ملی میراث فرهنگی با نظر و مشارکت فعالان و کارشناسان میراث فرهنگی باید تکمیل شود و نکات مطرح شده در جلسه پیگیری و در سند گنجانده خواهد شد.

1403/09/05
10:15:33
5.0 / 5
12
تگهای خبر: آموزش , برنامه , برند , تاریخی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
EnjoyTrip.ir لذت سفر لذت سفر