گردشگری با 130 فروند هواپیمای فعال توسعه نمی یابد

گردشگری با 130 فروند هواپیمای فعال توسعه نمی یابد

به گزارش لذت سفر، وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهار داشت:  با 130 فروند هواپیما با میانگین سنی بالا، پاسخ گویی به 15 میلیون توریست ممکن نیست.



به گزارش لذت سفر به نقل از مهر، سید رضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نشست صبحانه کاری با فعالان اقتصادی در اتاق تجاری ایران اظهار داشت: اتاق تجاری، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، موتور توسعه در کشور است و امروز در وضعیت سخت تحریم، بالاتر از هر زمان دیگری، اقتصاد کشور با کارایی اتاق تجاری ارتباط دارد.
صالحی امیری اضافه کرد: ما در یک لوپ تکرار قرار گرفته ایم؛ این تکرار برای ما و مردم آزاردهنده شده و نیازمند یک پارادایم شیفت گفتمانی و تغییر استراتژی نسبت به شرایطی که در آن قرار داریم؛ هستیم.
او افزود: نخستین تغییر نگرش این است که نسبت دولت و بخش خصوصی شفاف تر بیان شود. ما این بحث را به تفصیل در گذشته داشته ایم. من معتقدم دولت باید از تصدی گری بیرون رود و در عمل این رویه را تغییر دهد. دولت اگر وارد عرصه تصدی گری نشود، سیاست گذار خوبی خواهد بود و به وظیفه و نقش حمایت گری بازخواهد داشت. در ادامه به وظیفه اصلی خود یعنی نظارت ادامه خواهد داد. در این صورت دولت چابک خواهد بود وگرنه در راه توسعه گرفتار انحرافی خواهد شد و الآن در همان مسیر هستیم.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهار داشت: تلاش زیادی شد تا مداخله دولت در عرصه خصوصی و در نهاد اتاق تجاری کمتر شود ولی هنوز تعریف شفافی ارائه نشده است.
صالحی امیری اشاره کرد: نگرش دوم این که باید تعریف روشنی از مفهوم مطالبات جامعه داشته باشیم. جامعه در چند سطح مطالبه روشنی دارد. دوران گفتاردرمانی تمام شده و باید واقعیت ها را مطرح نماییم. بحث ناترازی ها موضوع روز کشور است. الآن در این زمینه باید پس از چهار دهه به قطعیت برسیم. باید مشخص شود منافع مردم کدام است. بدون تعامل با همسایگان، کشورهای منطقه و دنیا قطار توسعه در ریل خود حرکت نخواهد کرد.
وی تاکید کرد: اجماع، انسجام و وفاق در بخش خصوصی و قوای سه گانه لازم است ولی هنوز منطق روشنی تعریف نشده است. این موارد بسیار بنیادی است. این ها موانع توسعه در ایران است. توسعه فقط در فولاد، پتروشیمی، نفت و گاز نیست؛ انسان توسعه یافته، جامعه توسعه یافته به وجود می آورد. برای رسیدن به سکوی توسعه نیازمند انسان توسعه یافته هستیم وگرنه جامعه توسعه نمی یابد.
وزیر میراث فرهنگی در ادامه به سه حوزه در رابطه با این وزارتخانه یعنی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اشاره کرد: در عرصه میراث فرهنگی نگاه حاکمیتی پررنگ است. میراث در ایران سه جایگاه بزرگ دارد: اول این که هویت ساز است، تبار و تاریخ این ملت را به رخ جهانیان می کشد. با داشتن ظرفیت بالاتر از یک میلیون اثر جایگاه بالایی دارد. با ثبت ۴۰ هزار اثر جهانی جز ۱۰ کشور اول جهانی هستیم.
صالحی امیری افزود: این به معناست که توانستیم در بازه ۱۸ ساله، پس از انقلاب آثار خودرا ثبت نماییم وگرنه الآن در جایگاه اول بودیم. ۵۰ اثر آماده ثبت داریم. میراث هم هویت است و هم عامل غرور و نشاط ملی. میراث یک امانت است که باید آنها را صیانت، مرمت و ثبت نماییم. هیچ کس حق ندارد در پروسه سازه ای دخالت کند.
وی با اشاره به حوزه گردشگری اظهار داشت: در عرصه گردشگری اتاق ایران می تواند به وزارت کمک نماید. آماده امضا تفاهم نامه هستیم تا نقشه راه شفافی از بحث های عملیاتی برسیم. گردشگری در ایران ظرفیت بالایی دارد. اما الآن حالش خوب نیست. ظرفیت گردشگری قدرت خیزش برای پیشرانی بسیاری از حوزه ها را دارد. با گردشگری می توان اشتغال بالایی ایجاد کرد. مجموعه وسیعی از مشاغل را با خود درگیر می کند. حیات اجتماعی را رونق می دهد. جامعه را زنده می کند. جامعه گرفتار زیست جدیدی خواهد شد.
صالحی امیری نخستین مسئله حوزه گردشگری را ضعف زیرساخت ها اعلام نمود و اضافه کرد: سوال اصلی این است که در آخر برنامه هفتم پیشرفت ۱۵ میلیون وارد ایران نماییم اما با کدام زیرساخت، باید این پروژه ها به نتیجه برسد. ۱۴۳۰ هتل در کشور ثبت شده که شرایط توریست ندارند. باید این موارد اصلاح گردد.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اعلان اینکه نیازمند استفاده از ظرفیت خدمات دهی بخش خصوصی در عرصه گردشگری هستیم، اظهار داشت: ما برای توسعه صنعت توریسم، به ظرفیتهای هواپیمایی بیشتر و فعالیت شرکت های هواپیمایی خارجی در ایران نیاز داریم؛ چونکه با ۱۳۰ فروند هواپیما با میانگین سنی بالا، پاسخ گویی به ۱۵ میلیون توریست ممکن نیست.
صالحی امیری، وضعیت ناوگان زمینی کشور را نیز برای پاسخ دادن به نیازهای موجود نامناسب دانست و اضافه کرد: امروز در عرصه گردشگری سلامت یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر توریست داریم که برمبنای برنامه هفتم باید به ۲ میلیون نفر برسد. این مهم نیز زیرساخت های خاص خودرا می طلبد.
وی اظهار داشت: مسئله اصلی برای جذب گردشگر، زیرساختی است و موضوع بعدی ایران هراسی است که به سبب تبلیغات سو، توسط دشمنان، اتفاق می افتد. البته در قالب نظرسنجی های انجام شده ۸۵ درصد توریستهای خارجی پس از بازدید از ایران معتقد بودند که ایران کشوری امن، جذاب و زیباست.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، تنظیم نظام مالی در کشور به همت بانکها و بانک مرکزی را ضروری خواند و اظهار داشت: توریستهای خارجی به گردشگر کارت نیاز دارند تا بتوانند منابع خودرا پس از تبدیل به ریال به سهولت خرج کنند.
وی افزود: نوروز هدفی است که در یونسکو هم ثبت شده است و در تلاشیم از این ظرفیت برای جذب توریست استفاده نمائیم. موضوع بعدی خلیج فارس است. در این زمینه در تلاشیم با عراق و عربستان رایزنی هایی صورت گیرد و سطح مبادلات گردشگران را تقویت نماییم.
صالحی امیری افزود: هدف سوم، آسیای جنوب شرق است که ظرفیتهای بالایی دارد. در این منطقه سهم ایران از چین ناچیز بوده و باید گسترش پیدا کند. باید متناسب با روابط بالای اقتصادی با چین، روابط خودرا از نظر گردشگری نیز افزایش دهیم. ترکیه، پاکستان، بنگلادش و درنهایت کشورهای اروپایی نیز موردنظر هستند.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اشاره کرد: باید روابط خودرا با ملت ها تقویت نماییم و از این راه روابط دولت ها را نیز توسعه دهیم. گردشگری بهترین ابزار برای بهبود روابط ایران با دیگر کشورهاست.
صالحی امیری تصریح کرد: تا انتهای برنامه هفتم توسعه باید به هدف جذب ۱۵ میلیون توریست و فعالیت ۱۹۰۰ هتل در کشور برسیم.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ادامه اظهار داشت: باتوجه به انبوه تولید و کیفیت بالای صنایع دستی، مشکل اصلی در عرصه صنایع دستی، بازاریابی است و برگزاری نمایشگاه های تخصصی برای حل این دغدغه، مؤثر است.
صالحی امیری افزود: موضوع بعدی صادرات است. در ارتباط با صادرات، گمرک و موضوعات ارزی را تا حدودی حل کردیم؛ اما مسیر صادرات برای صنایع دستی باز نیست؛ بدین سبب از اتاق های استانی می خواهیم تا در این رابطه کمک کنند.
او ضربه غیرقابل جبران به صادرات فرش را ناشی از بی کفایتی دانست و اظهار داشت: مسئله فرش، پیچیده و اساسی است و باید اذعان داشت که ۱۰ مشکل جدی در این رابطه وجود دارد. تعیین تکلیف ساختاری، نخستین معضلی است که باید حل شود. باید منسجم شویم و برای رسیدن به نقطه مشترک درباره ی فرش مذاکراتی را با وزارت صنعت، معدن و تجارت شروع کردیم و امیدواریم به نتیجه برسد.


منبع:

1403/09/14
11:04:48
5.0 / 5
14
تگهای خبر: برنامه , تبلیغات , توریست , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
EnjoyTrip.ir لذت سفر لذت سفر