صحنه هایی از اسکان زائرین در جوار حرم امام علی (ع)
به گزارش لذت سفر، طرح توسعه حرم امام علی (ع) این روزها پذیرای بیشتر از ۷۰ هزار زائر اربعین است، درحالی که بیشتر آنها ایرانی هستند.
به گزارش لذت سفر به نقل از روابط عمومی ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات، با نزدیک شدن روز اربعین، هر لحظه بر شمار زائرین که خویش را از سراسر جهان به عتبات رسانده اند، افزوده می شود. نقطه شروع حرکت تعداد زیادی از زائرین در راه پیاده روی اربعین، حرم امام علی (ع) در نجف است و بسیاری صحن و شبستان حضرت زهرا (س) را برای اقامت انتخاب می کنند.
صحن و شبستان حضرت زهرا (س) که در جریان توسعه حرم امام علی (ع) به آن مجموعه اضافه شده، فضاهایی را برای برگزاری مراسم و مناسک و حتی اقامت چندین هزار نفر از زائرین در روزهایی مانند اربعین پیشبینی کرده است. در کنار آن چندین سرویس بهداشتی و حمام هم برای رفاه زائرین ساخته شده است.
خصوصیت دیگر این صحن ابعاد آن است. حرم علوی معروف به حرم عتیق حدود ۲۰۰ سال به شکل کنونی، یعنی بدون هچ توسعه ای مانده بود. با اجرای این طرح، حرم امام علی (ع) بیشتر از ۲۰ برابر گسترش یافت. نام گذاری این صحن و شبستان به نام حضرت زهرا (س) که به تعبیر شهید حاج قاسم سلیمانی، سبب اتصال و احیاء نام حضرت فاطمه (س) در جوار حرم علوی شده است تا یادمانی از بانوی بی نشان مدینه باشد.
کمک های مردمی اهداء شده و نذر خیران در سالهای اجرای این طرح، از کشور خارج نشده، بلکه برای خرید بهترین مصالح با کمترین هزینه از داخل ایران استفاده شده است. به این ترتیب، برکت نذر خیران باردیگر به چرخه اقتصاد کشور برگردانده شد.
ترویج فرهنگ و هنر ایرانی اسلامی، دیگر خصوصیت طرح توسعه حرم مطهر علوی است. صحن و شبستان حضرت زهرا (س) که در آینده نزدیک به محل عبادت و بیتوته میلیونها زائر از سراسر جهان تبدیل خواهد شد، موزه ای ماندگار از هنر معماری ایرانی و اسلامی و توان مهندسان ایرانی در اعتاب مقدسه است.
صحن حضرت زهرا (س) با زیربنایی در حدود ۲۲۰ هزار متر مربع یکی از مهم ترین بخش های توسعه و ساماندهی فضای حرم علوی به حساب می آید، ساختمان پروژه شامل چهار طبقه و دارای چندین رواق بزرگ است. علاوه بر این، فضاهای روباز و سبز هم در این طرح در نظر گرفته شده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب