چند نکته درباره ی یک نوشیدنی رایج
لذت سفر: «آلیس لیختن اشتاین»، مدیر لابراتوار تغذیه قلب و عروق مرکز تحقیقات تغذیه انسانی «ژان مایر» در ایالات متحده می گوید هرچند هنوز نمی توانیم با اطمینان سفارش نماییم که قهوه برای سلامتی مفیدست اما اگر خیلی وقت است که از این نوشیدنی استفاده می کنید، احتمالاً می توانید زیاد نگران نباشید.
به گزارش لذت سفر به نقل از ایسنا، برمبنای نتایج دو مطالعه جدید که حدود ۷۵۰ هزار نفر را به مدت ۱۶ سال تحت نظر قرار داد، احتمال مرگ در افرادی که بیشترین مقدار قهوه را می نوشیدند از افرادی که اصلا قهوه نمی نوشیدند یا کمترین مقدار قهوه را مصرف می کردند، کمتر بود.
این نتایج لزوما به این معنا نیست که قهوه مستقیم از مرگ جلوگیری می کند اما می تواند برای افرادی که نمی توانند بدون قهوه روزشان را شب کنند، آرامش بخش باشد.
تحقیقات قبلی در ایالات متحده و ژاپن نیز نشان داده بود خطر مرگ در کسانی که قهوه می نوشند، کمتر است اما از وجود چنین ارتباطی در اروپا، جایی که عادات نوشیدن قهوه مردم کشورهای مختلف، متفاوت است، اطلاعات چندانی در دست نیست.
در یکی از این مطالعات که در «سالنامه طب داخلی» انتشار یافت، نویسندگان داده های جمع آوری شده از ۵۲۱ هزار و ۳۳۰ نفر را در ۱۰ کشور اروپایی طی ۱۶ سال بررسی کردند. در طول این مطالعه، حدود ۴۱ هزار و ۶۹۳ نفر درگذشتند.
نتایج نشان داد مردانی که بیشترین مصرف قهوه را گزارش کردند در مقایسه با مردانی که قهوه نمی نوشیدند، ۱۲ درصد کمتر در معرض خطر مرگ بودند. همین طور این خطر در بانوانی که بیشترین قهوه را مصرف می کردند، در مقایسه با بانوانی که قهوه نمی نوشیدند، هفت درصد کمتر بود.
«نیل مورفی»، نویسنده ارشد این مقاله از سازمان بین المللی تحقیقات سرطان در لیون فرانسه، اظهار داشت: با وجود آنکه عادت نوشیدن قهوه از کشوری به کشور دیگر متفاوت می باشد، متخصصان رابطه ای ثابت را مشاهده نمودند.
آنها متوجه شدند قهوه خطر مرگ ومیر ناشی از بیماریهای گوارشی را در هر دو جنسیت کم کرد و به کاهش خطر مرگ ناشی از بیماریهای گردش خون و عروق مغزی در زنان هم کمک کرد. با اینحال خطر مرگ ناشی از سرطان تخمدان در بانوانی که قهوه بیشتری مصرف می کردند، افزوده شد.
مورفی به رویترز اظهار داشت: به جهت اینکه مشخص شود چه چیز در قهوه ممکنست این آثار را داشته باشد، تحقیقات زیادی نیاز است اما تا آن زمان که شواهد بیشتری به دست آید، نتایج تحقیقات می گوید که قهوه برای سلامتی افراد مضر نمی باشد.
متخصصان در مطالعه دوم، مصرف قهوه در بین جمعیت های نژادی مختلف در ایالات متحده بررسی کردند.
«وی. وندی ستیوان» از دانشکده پزشکی کِک در کالیفرنیا می گوید نتایج به دست آمده در یک جمعیت، لزوما برای سایرین صدق نمی نماید. متخصصان در این پژوهش داده های ۱۸۵ هزار و ۸۸۵ فرد ۴۵ تا ۷۵ ساله آمریکایی آفریقایی تبار، بومی هاوایی، ژاپنی ــ آمریکایی، لاتین تبار و سفید پوست را تحلیل و بررسی کردند. در ضمن این پیگیری ۱۶ ساله، از این گروه نیز ۵۸ هزار و ۳۹۷ نفر فوت کردند.
به گزارش ایندیپندنت، طبق نتایج این پژوهش، افرادی که روزی یک فنجان قهوه می نوشیدند در مقایسه با کسانی که قهوه نمی نوشیدند، ۱۲ درصد و افرادی که دو فنجان یا بیشتر قهوه می نوشیدند، ۱۸ درصد کمتر در معرض خطر مرگ بودند.
ستیوان هم خاطرنشان می کند مطالعاتشان نمی تواند آن چه را پشت ارتباط نوشیدن قهوه و کاهش خطر مرگ ومیر است، نشان دهد.
در تحقیقات قبلی، کافئین به عنوان یکی از اصلی ترین ترکیب ها مطالعه و بین مصرف آن و کاهش خطر مرگ ارتباط مثبتی مشاهده شد. با اینحال تحقیقات نشان می دهند در افرادی که قهوه بدون کافئین مصرف می کردند هم الگوهای مشابهی از کاهش خطر مرگ دیده شد.
لیختن اشتاین نیز می گوید شاید دلیلش این باشد که افرادی که قهوه می نوشند، چندان سراغ نوشیدنی های دیگر مانند آب میوه که کالری بالاتری دارند، نمی روند. البته این مساله شامل حال آن دسته از افرادی نمی شود که به قهوه شکر و خامه زیاد اضافه می کنند.
منبع: enjoytrip.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب